Vol-au-vent med ærte/grønkålscreme (hors d’oeuvre)

30. december 2017 Forret, nytår 0
Vol-au-vent med ærte/grønkålscreme (hors d’oeuvre)
Jeg er gået helt i selvsving og det sprøjter ud med idéer til forretter og hors d’oeuvre. Disse er faktisk rimelig simple at lave, men det kræver lidt tid, primært pga bunden – især hvis man ikke har to udstikkere der passer i størrelsen til at lave ringene, hvilket jeg ikke havde ? 8 stk Ingredienser: 1 ...

Bruchetta med artiskokhjerter

29. december 2017 nytår 0
Bruchetta med artiskokhjerter
Dette er en super lækker lille forret, som du egentlig kan variere i det uendelige.   2 personer:  Ingredienser: To skiver lækkert brød (jeg brugte dette) 2 artiskokhjerter ca 5 cm af en aubergine 1 spsk olie 2 fed hvidløg 1 jordskok frisk timian salt peber ekstra olie evt lidt balsamico   Fremgangsmåde:  Rist brødet i ...

Jordskokkesuppe

29. december 2017 Aftensmad, nytår 0
Jordskokkesuppe
Jeg ELSKER jordskokker og den helt specielle smag de har, men jeg bruger dem alt for sjældent. SÅ nu når det er nytår og der er en særlig lejlighed til at gøre lidt ekstra ud af det, så måtte jeg bruge denne lille fantastiske knoldede sag 🙂 2 personer: (forret portion) Ingredienser: 300 g jordskokker ...

Italiensk bondebrød

28. december 2017 Bagværk, morgenmad 0
Italiensk bondebrød
Det her brød er mit absolut yndlings glutenfri brød jeg nogensinde har lavet. Det har en sej skorpe og en rigtig fin krumme og jeg er temmelig sikker på, der ikke er mange der vlle gætte på det er glutenfrit 🙂 Det blver bedst hvis det røres på røremaskine, men du kan også bruge armmullerne ...

Vegansk jul

21. december 2017 Aftensmad, Frokost, Jul 0
Vegansk jul
Så lykkedes det ENDELIG for mig at få samlet det hele 🙂 Min guide til en vegansk jul uden at mangle noget, eller føle at man går på kompromis med traditionerne. Julen er fantastisk – ikke kun pga al den lækre mad 😉 Men for mange nye veganere eller de der blot forsæger at undgå ...

Risengrød

21. december 2017 Aftensmad, Jul 0
Risengrød
Risengrød var en fast del af aftensmad repertoiret i min barndom og jeg ELSKEDE det 🙂 Her har du min udgave af vegansk risengrød, som jeg også bruger når jeg laver risalamande.   2 personer Ingredienser: 200 g grødris 4 dl vand 1 tsk salt 5 dl havremælk 2 dl kokosmælk   Fremgangsmåde: Hæld grødris, vand ...

Risalamande

21. december 2017 Jul 0
Risalamande
Denne version af risalamande har narret flere ikke-veganere og min kæreste (som er kødspiser og ELSKER risalamnde) vil hellere have denne version end den originale 🙂 Jeg medbragte den til jul et år og INGEN anede eller kunne smage, at der var noget der ikke var som det plejede.   Risalamande 8 personer Ingredienser: 7oo ...

Afrikansk babotie

17. december 2017 Aftensmad 0
Afrikansk babotie
Denne ret stødte jeg først på for knap 8 år siden og synes faktisk den var ret spændende. Oprindelig indeholder den heftige mængder oksekød, så den skulle selvfølgelig ændres en smule 😉 6 personer: Ingredienser: 200 g fast tofu 1 dl havregryn 1 dl valnødder 1 tsk kød og grill krydderi eller barbeque krydderi 2 ...

Fiskefri filet

17. december 2017 Frokost, Jul, Påske 0
Fiskefri filet
Fiskelfileter er bare super nemt at have med, og så er det også en klassiker for børnene til julefrokoster og påskefrokoster 🙂 Der er lavet flere forskellige varianter, bla på pastinakker som også er lækkert – men nogle gange kan de være lidt seje i det, og de kan også være svært at finde store ...