Mango chutney

06. juli 2018 dip/tilbehør 0
Mango chutney

Jeg elsker mangochutney og tror jeg kan spise det som tilbehør til næsten alt. Men især til risretter er det bare guld værd til lige at give det lidt ekstra. Her kan du selv bestemme hvor mild eller stærk den skal være.

 

Ingredienser:

1 moden mango

0,75 dl vand

2 spsk æblecidereddike

1/2 tsk kardemomme

1 knsp kanel

2 spsk kokossukker /rørsukker

chili eller sambal oelek

evt et lille løg og et fedhvidløg

olivenolie

 

Fremgangsmåde:

Hvis du vil have løg og hvidløg i starter du med at skære det i små tern og stege i olie. Skær mango i mindre stykker – de behøver ikke være så små da det hele koger lidt ud. Kom mango i gryden sammen med vand, æblecidereddike og sukker. Rør rundt, tilsæt krydderier og chili i den ønskede mængde – bruger du sambal oelek så kom kun lidt i af gangen. Lad det simre til det har den rette konsistens, men vær obs på at det tykner mere når det køler, så det behøver ikke være helt fast inden du tager det af varmen.

 

 

Please follow and like us: