Baba ganoush

06. juli 2018 AW, dip/tilbehør 0
Baba ganoush

En fantastisk lækker cremet dip lavet på aubergine.

 

Ingredienser:

1 stor aubergine

1-3 fed hvidløg alt efter din smag

1 spsk lys tahin

1-2 spsk citronsaft

1/2 tsk korianderpulver

1/3 tsk stødt spidskommen

1/2 tsk salt

1 spsk olivenolie

 

Fremgangsmåde:

Prik et par huller i auberginen med en lille skarp kniv og kom den i et fad og sæt det i ovnen ved 200 grader varmluft indtil den er blød (minimum 30 min). Tag den ud og lad den køle lidt inden du fjerner skrællen. Kom fyldet i skål og mas med en gaffel eller blend me stavblender hvis du vil have den mere cremet. Tilsæt alt undtagen olie, men tag hvidløg og citron lidt af gangen så du kan smage hvornår du synes den er perfekt. Kør en ske rund i cirkler så der kommer en smule fordybninger og hæld olien over.

 

Kan bruges som dip, dressing eller tilbehør til risretter.

Please follow and like us: