Vanilla cherry-berry raw cake

18. juli 2018 AW, Kager, RAW 0
Vanilla cherry-berry raw cake

Lækker cremet kage med squash (nej man kan ikke smage det ;-)) cashewnødder og kirsebær.

Rich creamy raw cake with zucchini, cashew nuts and cherries

 

6 pers

Ingredienser/ingredients:

Bund/buttom: 

1 dl græskarkerner / 0,4 cup pumpkinseeds

1/2 dl mandler / 0,2 cup almonds

50 g bløde dadler / 50 g soft dates

1 spsk kokosolie / 1 tbsp coconut oil

1 dl havregryn / 0,4 cup rolled oats

 

Fyld/ filling:

100 g squash / 100 g zucchini

1 1/2 dl mandler / 0,6 cup almonds

1 1/2 dl cashew nødder / 0,6 cup cashew

2 dl tyk kokosmælk / 0,8 cup coconut cream full fat

1 tsk vanilje pulver / 1 tsp vanilla

1/4 tsk salt / pinch of salt

0,75 dl ahornsirup / 0,3 cup maple sirup

200 g kirsebær / 200 g cherries

1 spsk kokosolie / 1 tbsp coconut oil

 

Fremgangsmåde/procedure:

Start med bunden. Kom alle ingredienserne i en blender og blend ved lav hastighed til nødder og kerner er hakket finere og du har en dejagtig masse.

Pres det ned i bunden af en bageform (Ø 15 cm) med bagepapir i bunden. Sæt den i fryseren mens du laver fyldet.

Kog vand, hæld over mandlerne, vent 10 min og smut dem så skrællen kommer af. Skræl squash og skær den i mindre stykker. Kom det hele i en blender på nær kirsebær og kokosolie. Blend til du har en helt cremet masse. Hæld 2/3 over bunden og sæt tilbage i fryseren mens du lavet kirsebærfyldet. Kom kirsebærene (uden sted!) op i blenderen til resten af vaniljecremen sammen med kokosolie og blend. Hæld kirsebærcremen over kagen og lad den sætte sig i fryseren i 4 timer.

Pynt den som du lyster og lad den tø op en times tid inden servering.

 

Begin with the bottom. Put all the ingredients in a blender and pulse or blend at low speed so everything is finely chopped and you end up with a dough like mass. 

Press it into a small cake pan, preferably with removable sides. Make sure you have baking paper in the bottom. Put it in the freezer while making the vanilla filling.

Boil water and pur it over the almonds. Let it rest for 10 minutes so the skin will loosen and you can peel it off. Peel zucchini and cut into smaller pieces. Put everything except cherries and coconutoil in the blender and blend untill you have a smooth cream. Pour 2/3 over the buttom and put it back in the freezer. Add the cherries (remember to remove the stones) and cocpnotoul and blend until creamy. Pour it over the vanilla layer and leave it to setin the freezer for 4 hours.

Remove it from the baking pan, decorate as decired and let it defrost for an hour before serving.

 

Voila 🙂