Små blommetærter

22. juli 2018 AW, Kager 0
Små blommetærter

Vi har en million blommer i vores have, så kreativiteten har fået frit spil og det er der bla kommet disse små søde tærter med blommefyld ud af 🙂 De er både glutenfri og uden raffineret sukker.

 

4 små tærter

Ingredienser. 

Bund

1 dl mandler

2 spsk kokossukker

1 1/2 dl havregryn

2 spsk kokosoilie

2 spsk havredrik (hjemmelavet mandelmælk hvis du følger AW)

1 tsk fiberhusk (eller fintmalede loppefrøskaller)

2 spsk kokosfibermel

 

Fyld:

300 g blommer

1 1/2 spsk mandelmel

3 spsk ahornsirup

1/2 tsk vaniljepulver

1/3 tsk agarpulver

 

Kokoscreme til pynt:

1/2 dl fast kokosmælk

lidt vaniljepulver

1-2 tsk ahornsirup

 

Fremgangsmåde:

Mal mandlerne til mel og bland alle ingredienserne til bunden sammen i en skål. Pres det ned i 4 små tærteforme og bag ved 200 grader i 10 minutter.

Fjern stenene fra alle blommerne. Kom dem i en blender, men gem 50 g. Blend dem til en helt cremet puré. Hæld de øvrige ingredienser i, blend igen og hæld det i en gryde og varm op til kogepunktet. Lad det koge 30 sekunder og hæld det så i de bagte bunde. Pynt med de sidste blommer, skåret i skiver og presset let ned. Sæt dem på køl i ca 30 minutter og lad det sætte sig.

Bland kokoscremen (den faste del fra kokosmælken når den har stået på køl – ikke alle gør det, men se hvilken jeg brugte længere nede) med sirup og vaniljepulver. Kom det i en sprøjtpose eller et lille hjemmelavet cornet (se hvordan man laver det her) og pynt tærterne som du ønsker.