Lækre veganske frikadeller

28. august 2018 Aftensmad, AW, Madpakke 0
Lækre veganske frikadeller

Jeg har efterhånden et par opskrifter på frikadeller her på bloggen og jeg laver dem alle med jævne mellemrum – men derfor kan man jo godt eksperimenter med smag og tekstur, og DE her, de tager sgu kegler!. Hvis du indtil nu kun enten har siddet og tygget dig igennem en alt for tør og kedelig udgave af en frikadelle, eller har fortærret noget klistret, splattet stads, der knap nok kunne holde facon, så giv lige dem her et forsøg. De har sindsyg meget umami smag og der er intet tørt eller splattet over dem, og så har de en rigtig lækker tekstur med bid i. Og hey de kan faktisk laves i ovne, hvis man er den halvdovne type, eller skal jonglere ungerne og ulvetime samtidig, så det er pisse meget win win 👏👏 Og så er de super til madpakken!

Her er en del af hemmeligheden – de her ingredienser:

 

16 stk

Ingredienser:

1 hel aubergine (en god størrelse)

400 g champignoner

1 mellem løg

1 helt lille hvidløg eller 3 fed

1 dåse grønne linser

1 dl valnødder

1 dl hasselnødder

1 buillonterning *

1 spsk fiberHusk

1 tsk tørret rosmarin

1 tsk salt

4 dl havregryn

salt og peber

 

* Hvis du følger AW undlader du denne og nøjes med salt eller bruger en uden no go’s

Fremgangsmåde:

Start med at skære aubergine, løg og hvidløg i tern – de behøver ikke være fine, det skal alligevel blendes bagefter 😉 Steg dem i olie og skær champignoner i halve/kvarte imens. Kom dem op på panden, når det andet har fået lidt farve. Tilsæt lidt salt og godt med peber (jeg kværnede 30 x på en kværn). Svits til champignongerne har afgivet væske og kom så 1 dl vand ved og kom låg på, så det hele dampes mørt i 2-3 minutter.

 

Hak nødderne imens. De skal ikke blendes med, men give tekstur, så hak dem i den størrelse du ønsker er i de endelige frikadeller – mine var midt imellem groft og fint.

 

 

Kom det du har stegt på panden i en blender sammen med halvdelen af linserne (husk at dræne dem og skylle dem) og buillonterningen og blend ved lav hastighed – det behøver ikke være totalt smattet, men skal helst være uden alt for store stykker. Hæld det i en skål og kom fiberhusk, rosmarin, salt og n’ødder i og bland godt rundt.

 

 

Tilsæt til sidst havregryn og smag til med salt og peber. Lad det stå 15 minutter og form så til frikadeller med en spiseske og steg enten på panden i olie eller i ovnen ved 200 grader i 25 min (vend dem halvvejs)

 

 

veganske frikadeller med linser

 

Og så er det ellers bare at bruge dem lige som du har lyst til – her er de proppet i en lækker frikadellesandwich med hjemmelavet rødkål, maoy og remo 🙂

 

frikadelle sandwich

 

Velbekomme 🙂

Please follow and like us: