vegansk coq au vin

01. september 2018 Aftensmad, nytår 0
vegansk coq au vin

En rigtig comfort ret der passer til en god middag med vennerne eller en kold og blæsende efterårsaften. Masser af fylde og smag og hvis du som mig ELSKER svampe, så er det lige noget for dig.

 

5 personer

Ingredienser:

400 g brune champignoner
150 g østershatte
100 g shitake svampe
200 g perleløg
400 g gulerødder
2 medium rødløg
6 fed hvidløg
4 dl vand
1 flaske rødvin (750 ml)
2 buillonterninger
2 tsk røget paprika
4 spsk kokossukker (eller almindelig)
4 spsk rismel
2 stilke frisk rosmarin eller 2 tsk tørret
6 stilke frisk timian eller 2 tsk tørret
5 laurbærblade
Salt og peber
Olivenolie

 

Kartoffelmos: 

4 kg kartofler

4 dl plantemælk

2 spsk vegansk smør

salt og evt peber

 

Fremgangsmåde:

Vask svampene og skær champignonerne i halve (kvarte hvis de er meget store), østershattene i strimler og hak shitake svampene groft. Skær rødløg i store tern, hak hvidløg og skær gulerødder i mundrette størrelser. Hæld lidt olie i en tykbundet stor gryde gryde (minimum 5 liter) og svits svampene kort – det er ikke meningen de skal reducere og smide alt væsken, bare brune lidt og bringe smagen frem – kom lidt salt og peber på og tag dem op og sæt til side i en skål. Kom lidt mere olie i gryden og svits løg, hvidløg og gulerødder i et par minutter – kom rismel i og rør godt rundt. Hæld vand, og rødvin ved og tilsæt buillon, perleløg, sukker, parika, og laurbærblade. Bind madsnor om rosmarin og timian så du laver en lille suppekvist og kom den i. Tilsæt svampene og lad det hele koge i 30 minutter, ikke simre men koge, da vinen skal reduceres. Smag til med salt og rigeligt med peber.

vegansk aftensmad

vegansk coq au vin

Mens det koger laver du kartoffelmosen.

Skræl kartofler (en god idé at gøre i forvejen!) og skær dem i mindre stykker. Kom dem i en gryde og hæld vand over så det lige dækker. Kog dem møre i ca 15 minutter (alt efter hvor store stykker du har lavet – jeg kan anbefale at lave tynde skiver). Hæld vandet fra, der må gerne være en smule tilbage. Mos kartoflerne og tilsæt smør og salt og halvdelen af mælken. Bland godt rundt og tilsæt resten af mælken til du har den ønskede konsistens.

 

Velbekomme

 

Please follow and like us: