Coconut penna cotta med æble glaze

17. september 2018 Kager 0
Coconut penna cotta med æble glaze

Jeg ELSKER at eksperimenterer med desserter (obviously ) og jeg har langt om længe fået købt mig nogle små søde halvkugleforme, så jeg går lidt amok i små søde runde desserter 🙂

Du skal ikke lade dig slå ud af at de ser lidt fancy ud, de er faktisk ret lette at lave – hvis du ikke har halvkugle forme, så lav blot desserten i små glas og istedet, smagen er sgu den samme.

 

8 stk

Ingredienser:

Creme:

1 dåse kokosmælk

1 1/2 dl kokosflager

1 3/4 dl alpro piskbar

1/2 tsk agarpulver

1 1/2 spsk sukker

1 stang vanilje

 

Rabarberkompot: (du kan købe marmelade hvis det skal gå stærkt ;-))

2 store stængler rabarber

1/2 dl sukker

 

Bund:

1 1/2 dl rasp

3/4 dl sukker

2 store spsk vegansk smør

kokosolie til stegning

 

Glaze:

2 dl æblejuice (min er hjemmelavet og derfor lyserød fra start)

et lille stykke rødbede eller frugtfarve (hvis du ønsker den lyserøde farve)

1/3 tsk agarpulver

 

Fremgangsmåde:

Start med kompot (hvis du ikke bruger marmelade). Skyl og skær rabarbere i mindre stykker og kog møre i en gryde sammen med sukker. Mos det let med en gaffel så der ikke er nogle store stykker. Har du en form som jeg med små halvkugler på max 2 cm i diameter, fylder du 8 af hullerne og smider den i fryseren – de skal være helt frosne. Har du ikke det kan du enten bruge isterningebakker og blot skære hver “isterning” i halve, eller du kan komme kompotten i et fad, så det er ca 1 cm i højden og skære firkanter af det når det er frossent.

Så laver du bundene, for de skal også være frosne før du kan bruge dem. Bland rasp og sukker og steg i kokosolie på en pande til det er gyldent – ligesom når man laver rasp til gammeldags æblekage. Hæld det i en skål og lad det køle lidt. Smelt smør og bland i. Tag et fad hvor der er plads til 8 bunde i samme størrelse som dine halvkugleforme (mine er Ø5 cm) og en udstikker i samme størrelse. Pres ca 1 1/2 tsk raspblanding ned i bunden på formen, mas med fingrene (ligesom når man laver bund til cheesecake), løft forsigtigt og gentag til du har 8 bunde. Sæt dem i fryseren. Bruger du ikke halvkugleforme, men glas (små cognacglas er super fine), tager du blot  rasp i bunden og presser let ned og sætter dem på køl.

Tænd ovnen på 200 grader og rist kokosflagerne så de tager farve – så afgiver de mere smag. Kom kokosmælk og agarpulver i en gryde (husk at røre godt så agarpulveret opløses!) Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud og mas sammen  med 1/2 tsk sukker, så kornene skilles ad. Kom det i gryden sammen med den tomme vaniljestang og den sidste spiseske sukker. Varm op under omrøring og lad det koge et par minutter. Fjern det fra varmen og hæld 1 dl alpro piskbar i (det skal ikke piskes). De ristede kokosflager kommer du i en skål der er stor nok til også at indeholde cremen fra gryden og så hælder du det over og lader det stå og tage smag og køle lidt af – hold øje med det, da det ikke skal sætte sig, og agar stivner hurtigere end gelatine. Imens pisker du resten af soyafløden. Når massen er afkølet men stadig flydende, sier du det, så kokosflager og vaniiljestang sies fra – pres gerne ned på flagerne så al cremen og smag kommer med. Bland den siede creme med soyafløden.

Så er det tid til at samle dem. Bruger du glas, hælder du blot creme i ca halvvejs, så lægger du en frossen kompot terning i og kommer lidt mere creme på så den er dækket inden du sætter dem på køl. Bruger du forme fylder du 8 huller op til ca 1/2 cm under kanten. Sæt en kompot terning i midten og pres ned, så kompotten ikke er over kanten af formen. Dæk med lidt creme – hullerne skal nu være fyldte. Tag de frosne og faste bunde ud og læg forsigtigt en på toppen af hvert hul og pres ganske let ned, så det hele ikke fylder ud. Sæt dem tilbage i fryseren i 2 timer – hvis de ikke er gennemfrosne er de svære at få ud og glazen vil blive noget rod.

Når de er gennemfrosne kan du lave glazen. (jeg skal nok lave en video snarrest). Kom blot juice, rødbede/frugtfarve og agar i en gryde og varm op. Når det koger tager du det af og hælder i en lille kande eller andet der er nemt at hælde af, helst med en lille tud. Lad det køle af, så det er under kropstemepratur. Igen hold øje med det ikke sætter sig. Men er det for varmt, vil det blot glide af desserterne. Tag desserterne ud af formene. Placer en af gangen enten på en gaffel eller en udstikker der er mindre i diameter end desserten. Placer den i en lille skål der kan fange det overskydende glaze. Hæld glaze over, lad det dryppe af og sætte sig, brug en lille kniv til at tage kanten af der hænger nedenunder, og flyt forsigtigt desserten med en gaffel hen på et fad eller stor tallerken, hvor der er plads til dem alle, og gentag processen. Mine desserter fik 2 gange glaze hver, da jeg syntes første omgang blev lidt for tynd og farven ikke var tydelig nok. Så skal de blot på køl i 10 minutter og så er de klar 🙂 Du kan pynte dem lige som du har lyst. Her har jeg blot smeltet 20 g mørk chokolade, lavet små klatter på et ark bagepapir og kørt fingeren igennem for at trække dem ud

 

Vegansk dessert

Please follow and like us: