Peanutbutter chokolade marengs

20. september 2018 Kager, Slik 0
Peanutbutter chokolade marengs

Jeg ved godt der på min baner bla står “sundt” – det er de her OVERHOVEDET ikke 😂

Jeg så en ikke vegansk version og tænkte hmmm dem må jeg sgu lige prøve at lege med. Og så kan du heldigvis helt selv bestemme om du vil prøve dem eller ej 😉 De er super lette og ungerne kan være med på dem, så om ikke andet kan det give en hyggestund i køkkenet 🙂

 

12 marengs

Ingredienser:

vandet fra 1 dåse kikærter (aquafaba) ca 1 1/2 dl

150 g flormelis

 

1 spsk peanutbutter

20 g flormelis

1 spsk plantemælk

 

30 g chokolade

 

Fremgangsmåde:

Si vandet fra kikærterne og hæld det i en gryde. Reducer det til ca halvdelen ( bare lad det bulderkoge i 5 minutters tid, men hold øje med det, pludselig går det stærkt.)

Kom det i en ren skål, metal eller glas er bedst. Pisk det stift (har du en røremaskine er det VIRKELIG at foretrække) – det tager ikke så længe hvis du har en pisker med høj gear 😉

 

 

Tilsæt flormelis og pisk igen til det bliver helt stift og sejt, sidder fast på piskeris og kan stå i en helt stiv spids når du vender dem.

 

Kom det i en sprøjtepose og sæt 12 lige store klatter på en bageplade med bagepapir.

Smelt chokoladen over vandbad og bland peanutbutter, de 20 g flormelis og plantemælken.

Drys peanutbutter og chokolade på hver marengsklat – ikke for meget, da det så kan tynge marengsen ned.

Kør en tandstik eller et grillspyd igennem, rundt i cirkler og 8-taller  for at fordele peanutbutter og chokolade.

Bag ved 100 grade i 2 timer og lad dem køle helt af på pladen

 

Server dem evt med Soya flødeskum på og friske bær

Vegansk marengs