Pære upside down kage

24. september 2018 AW, Kager 0
Pære upside down kage

En rigtig efterårsdessert, med sæsonens frugt og skønne krydderier 🙂 Og så kan man spise den helt uden dårlig samvittighed, da den er fri for raffineret sukker.

Glutenfri kage med pære

6 personer

Ingredienser:

3-4 pærer

130 g dadler (de friske bløde)

1/2 dl kokossukker

1/4 dl kokosolie

1 dl vand

 

1 1/2  dl mandler

1 dl kartoffelmel

0,75 dl kokossukker

2 spsk kokosolie

2 spsk kokosfibermel

1 1/2 tsk stødt kanel

1/2 tsk stødt muskat

10 g frisk ingefær

1/2 tsk stødt kardemomme

1 tsk bagepulver

2 dl plantemælk

 

Fremgangsmåde:

Skræl pærerne, fjern kernehus og skær dem i halve – der skal være nok til de kan dække bunden af din form – jeg brugte en rund springform med buet bund og hul i midten, da det var lettere pga pærernes form. Læg dem med den buede side nedad i formen. Lav en karamelmasse ved at blende dadler, 1/2 dl kokossukker og 1 dl vand – tilsæt kokosolie til sidst. Hæld det ud over pærerne så det dækker dem – det må gerne falde ned imellem dem. Tænd ovnen på 180 grader.

Lav dejen. Kom alle ingredienserne i en blender (riv ingefæren inden du kommer det i) og blend til du har en helt cremet dej uden klumper eller nøddestykker. Har du ikke en højhastigheds blender, så mal mandlerne til mel på en kaffekværn først og bland blot det hele i en skål. Fordel dejen forsigtigt over karamelmassen og glad den ud. bag kagen i ca 35 minutter og lad den kæle af inden du tager den ud af bunden. Da bunden jo i virkeligheden er toppen, gør du det ved at løsne kanten fra formen og sætte en tallerken over og vende den om.

Server evt med soyaflødeskum, vegansk cremefraiche eller som her med vanilje kokoscreme 🙂

Vegansk glutenfri kage

Vegansk kage

Velbekomme

Please follow and like us: