Limetærte

24. september 2018 Kager 0
Limetærte

Når Meny har tilbud på lime, så må man jo forsøge sig med en limetærte 😂 og den blev sgu ret så lækker, så den skal du ikke snydes for. Den er syrlig, for i min verden SKAL citrus desserter altså smage af citrus (nok grunden til jeg aldrig har været fan af citronmåne). Du kan selvfølgelig selv justere syrligheden ved blot at tilføje mere sukker, men giv den lige en chance – min 3-årig kørte cremen ind, så den kan ikke være helt dum 😉

 

8 personer:

Ingredienser:

Bund:

Fra mine blommetærter

Fyld:

1 dåse kokosmælk

5 lime (plus 1 til pynt)

1 1/2 dl flormelis

0,75 dl Aplro piskbar soyafløde

2/3 tsk agarpulver

 

Marengs:
1 dl aquafaba (vandet fra en dåse kikærter)

90 g flormelis

 

Fremgangsmåde:

Start med at lave bunden som anvist i opskriften. Du bruger blot en Ø20 cm springform i stedet og hold øje med den ikke brænder på når du bager den, da den bliver lidt tyndere her.

Lad den køle og lav limecremen imens. Husk altid det er en god idé at bruge økologiske citrusfrugter da de ikke er overfladebegandlet, men kan du ikke få det, skal du gøre dem godt og grundigt rene, hvis du skal bruge skrællen, og det skal man her. Riv skrællen fra alle 5 lime ned i en lille gryde og pres saften fra dem heri også. Tilsæt flormelis og kokosmælk og rør rundt. Varm op og tilsæt agarpulver UNDER OMRØRING når væsken er lunken. Lad det komme i kog imens du rører rundt. Når det har kogt 1 minut tager du det af og hælder i en skål. Pisk soyafløden til skum og vend det i cremen når den er let afkølet (når du kan stikke en finger i den uden at brænde dig). Hæld cremen i bunden og sæt på køl i 30 minutter. Lav marengs imens.

Kog aquafabaen lidt ind så der er lidt over halvdelen tilbage. Tag den af varmen og hæld i en helt ren glas eller metalskål – har du en røremaskine er det at foretrække, men du skal måske lige hjælpe det igang med en elpisker, da mængden er så lille. Når den er kølet lidt af pisker du den stiv, HELT stiv og så tilsætter du flormelis og pisker igen til du har en lækker sej guf. Med elpisker kræver det tålmodighed og kan godt tage 15 minutter – på røremaskine går det noget hurtigere. Kom det i en sprøjtepose med stjernetyl og sprøjt på kagen – du bestemmer selv hvor meget, men jeg syntes det var så fint med kant og midte, så man kunne se den sart grønne creme og der lige kunne ligge lidt friske skiver lime på, men elsker du guf/marengs, så går du bare amok på hele tærten 😂

glutenfri limetærte

Har du en dessertbrænder kan d lige give marengsklatterne lidt farve, men det er ikke et must. Og så er det ellers bare at gå i krig 😉

Velbekomme

 

Please follow and like us: