Glutenfri Rugbrød

05. oktober 2018 Bagværk, Frokost, Madpakke 0
Glutenfri Rugbrød

OBS OBS OBS ændret opskrift (5/11-18)

Jeg indrømmer blankt at jeg læææænge har sprunget over hvor gærdet var lavets og købt frossent glutenfrit rugbrød fra Rema1000 – både fordi det var super nemt, rent faktisk smagte godt og det var nogenlunde ok ingredienser til forskel for meget af det glutenfri brød man kan købe, men også fordi rugbrød for mig handler om surdej og smagen af rug. MEN når Rema1000 nu vælger at skifte deres glutenfri rugbrød ud med en variant der indeholder æggeblomme (but why?!!!) så må jeg jo på den, og så er det meget rart at have noget at falde tilbage på, hvis man nu liiiige troede man havde et rugbrød i fryseren og det viser sig at det havde man sgu ikke 😏. Det er ikke helt ligesom rigtig mørkt fast rugbrød, men jeg syntes faktisk det blev ganske lækkert. Og vil du have det mørkt, kan du bare snyde og tilsætte lidt kulør (bageren gør det samme til de der såkaldte grove mørke boller der stadig er ren luft indeni 😲).

 

1 brød:

Ingredienser:

2 1/2 dl alpro neutral youghurt

3 1/2 dl lunken vand

25 g gær

1 dl hørfrø + 0,75 dl

0,75 dl sesamfrø

1 tsk salt

1 dl solsikkekerner

1 spsk ahornsirup (eller andet sødt)

1 spsk FiberHusk

2 spsk kartoffelmel

2 1/2 dl havremel

4 dl rismel

 

Fremgangsmåde:

Bland yoghurt og vand i en skål. Tilsæt gær og rør til det er opløst. Tilsæt FiberHusk, rør og vent til det tykner – det tager kun et øjeblik. Knus 1 dl hørfrø i en kafekværn og tilsæt dem og de øvrige kerner (også den sidste 0,75 dl hele hørfrø) samt salt og sirup. Rør rundt og lad det stå i 10 minutter. Tilsæt havremel og 3 dl rismel og rør godt rundt, så dejen bliver “æltet” lidt. Tilsæt den sidste dl rismel, rør rundt og kom dejen i en smurt rugbrødsform – har du ikke en der slipper dejen let, så kom bagepapir i bunden. Lad det hæve mens ovnen varmer op – tænd den på 180 grader. Når ovnen er varm smækker du det ind og bager det 1 time og 30 minutter. Lad det stå i formen et øjeblik, først på den ene side og så vend det på den anden, for at det lettere slipper. Kør evt en kniv langs kanten hvis du fornemmer det sidder lidt fast. Vip det ud og lad det køle på en rist inden du begynder at skære det – det kan være lettest at skære med bunden i vejret, da skorpen er sprød 🙂
glutenfri rugbrød
Velbekomme 🙂

Please follow and like us: