Morgenmads granola tærte

05. oktober 2018 morgenmad 0
Morgenmads granola tærte

Nogle gange må man sgu gerne lave lidt sjov med de almindelige kombinationer ikke? 😜 I virkeligheden er det her jo bare en anden version af yoghurt med granola og syltetøj på – men den ser sgu fancy ud ikke? 😀 he he Det tager ikke kun 2 sekunder at lave, så det bliver nok ikke en erstatning for det hver gang, men jeg kommer helt klart til at lave den igen, og lege lidt med andre slags fyld. I denne har jeg også brugt proteinpulver, da der er mange af de veganske proteinkilder min mave ikke ser super begejstret for.

 

2 personer (eller en meget sulten 😂)

Granola: 

1 1/2 dl havregryn

0,75 dl mandler

0,5 dl hørfrø

0,5 dl kokosmel

3 spsk kokosolie

3 spsk ahornsirup

 

Fyld:

2 dl neutral Alpro yoghurt

1 scoop proteinpulver

1/3 tsk agar pulver

0,75 dl havremælk

 

2 spsk blommemarmelade

 

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 180 grader. Smelt kokosolien, hak mandlerne groft og bland alle ingredienser til granolaen i en skål. Kom det ned i en form med bagepapir i bunden (her en kageform Ø15 cm, men du kan også bruge et lille firkantet fad) og glat det ud. Brug bunden af et glas til at trykke det ned og ud mod siderne. Bag den i ca 12-15 minutter til den har fået en god farve, men pas på den ikke brænder på. Når den er færdig tager du den ud og lader den køle af. Tag den forsigtigt ud af bunden og sæt den på den tallerken du skal spise den på.

Kom yoghurt og proteinpulver i en skål og bland det godt rundt med et piskeris, så der ikke er nogle klumper. Kom havredrik i en gryde og varm op, tilsæt agar når det er lunkent og husk at piske godt imens, så det ikke klumper. Bring det i kog og hæld det over i yoghurten. rør godt rundt og hæld massen over i den afkølede bund. Kom små klatter af marmelade i og rør dem lidt rundt med en tandstik eller et grillspyd. Sæt den på køl i 30 min, så fyldet sætter sig. Pynt den som du ønsker og så er det bare at gå i krig 🙂

 

 

Velbekomme 🙂

Please follow and like us: