Pasta med linse tomatsauce

16. januar 2019 Aftensmad, AW 0
Pasta med linse tomatsauce

Jeg er ret optaget af at lave billige mættende retter i øjeblikket og bruge ALLE rester op, for at reducere madspild. Vi smider sjældent mad ud – mest af alt fordi jeg er et madøre og så blot spiser resten til frokost, men også fordi jeg synes det er så hamrende forkert at smide fuldstændig spiselig mad ud blot fordi man har lavet for meget. Og så kommer der nogle ret spændende retter ud af, når man må være kreativ og bruge det der er i forvejen, i stedet for blot at gå ud og købe ekstra til at lave det man plejer.

Denne ret er super let at lave, og du ville kunne bruge saucen til kartoffelmos, ris eller i en Shepards pie 🙂

4 personer
Ingredienser:

2 dl grønne linser (ikke kogte)

2 gulerødder

1 stængel bladselleri

1 dåse tomater

1/2 dåse kokosmælk

1 kartoffel (almindelig størrelse, ikke bage)

2 fed hvidløg

evt 1 lille løg

1 buillonterning *

1 tsk spidskommen

1 spsk kokossukker (eller almindelig)

salt

 

Andet:

1 pose pasta eller spaghetti

 

Fremgangsmåde:

Kog linserne møre i ca 20 minutter.

Skræl kartoffel og skær i mindre stykker – det samme gør du med gulerod, bladselleri, hvidløg og løg. Kom grøntsagerne i en lille gryde og kog dem i 10 minutter.

Kog pasta som anvist.

Hæld vandet fra grøntsagerne og kom dem i en blender sammen med buillon, tomater fra dåse, kokosmælk og spidskommen – blend til du har en sauce uden store klumper. Hæld det tilbage i gryden og tilsæt de kogte drænede linser. Smag til med salt og varm op – ikke koge.

* Følger du AW undlader du buillon og bruger blot Himalaya salt

 

vegansk pastasauce

Overskydende sauce kan snildt gemmes og bruges som dip til nachos eller i en tortilla 🙂

 

 

Velbekomme

Please follow and like us: