Kanelsnegle

28. marts 2017 Bagværk 0
Kanelsnegle

16 stk

Dej:
1/2 pakke gær
2 1/2 dl lunken plantemælk

1 spsk Husk (den grove)
1 spsk kartoffelmel

2 spsk majsstivelse

1/4 tsk salt

3 1/2 dl havremel (glutenfri)

 

Remonce:

200 g dadler

4 spsk plantemælk

2 tsk kanel

 

Glasur:

1 1/2 spsk aquafaba

5 spsk flormelis

 

Fremgangsmåde:

Lun mælken i en gryde. Kom gær i en skål og hæld mælk over. Tilsæt Husk og vent 10 minutter mens det gelerer. Rør så alt gæren er opløst. Tilsæt kartoffelmel og majsstivelse samt salt og rør. Tilsæt mel og rør rundt – dejen bliver fast, men luftig.

Kom dadler og mælk i en blender og blend til det er en helt lind masse. Tilsæt kanel.

Jeg bruger altid film til at rulle dejen ud på, så jeg er sikker på det ikke sidder fast på bordet – dejen er nemlig sadig klistret for sneglene ikke bliver tørre. Tør bordet med en fugtig klud og læg et stort stykke film på (minimum 45 cm i bredden). Kom lidt mel på og læg dejen derpå. Tryk den lidt flad og drys lidt mel på. Læg endnu et stykke film ovenpå og rul ud til en rektangel pp ca 25 * 35 cm og 3-4 millimeter høj. Fjern det øverste lag film og smør remonce på. Rul på den lange led og husk at løsne det nederste film undervejs. Skær i skiver og læg på bageplade med bagpapir. Tryk en smule flade og pensl med vand. Tænd ovnen på 200 grader og vent til den er varm. Sæt sneglene ind og bag dem 17-20 minutter.
Lad dem køle lidt inden du kommer glasur på.

Glasur: Kom aquafaba og flormelis i en lille beholder/skål/bægre og pisk i ca 5 minutter.

Please follow and like us: