Fooled pork – vegansk pulled pork

21. februar 2019 Aftensmad, dip/tilbehør 0
Fooled pork – vegansk pulled pork

Nogle ting er bare så simple at lave og så vanvittig lækre – det her er en af dem.

 

Jeg tror faktisk aldrig jeg har smagt den oprindelige version – altså der hvor grisen må lade livet, for da det begyndte at blive “en ting” herhjemme, havde jeg for længst droppet svinekødet.

Men det her er altså “Finger-licking-awsome”! Og så er det 100 gange sundere end den oprindelige version, da der slet ikke er samme mængde fedt i (og svinekød er på listen over carciogener *host host* og er en af de ting sundhedsstyrelsen anbefaler man spiser i mindre mængder) så det er sgu win win hvis du kaster dig ud i denne i stedet 😉

ca 4 personer:

Ingredienser:

1 dåse jackfruit i lage (ikke sukkerlage!)

1 lille rødløg

1 sød kartoffel (ca 150 g)

Vand (mængde afhænger af hvor meget det suger)

Barbeque marinade:

2 spsk olivenolie

0,75 dl ketchup

2 fed hvidløg

2 spsk æblecidereddike

3 spsk kokossukker¨(eller brun farin)

2 spsk soyasauce

1 tsk røget paprika

evt lidt chili pulver hvis du vil have den spicey

 

Fremgangsmåde:

Hæld væsken fra jackfruiten og mas hver stykke med hånden ned mod spækbrættet, så de går lidt fra hinanden og du kan brække dem i mindre stykker.

Tør steg de på panden, så væsken fra dem fordamper.

Imens skræller du den søde kartoffel og river den på et rivejern på den grove side. Skær løget i tynde strimler.

Når jackfruiten er tør på panden, tilsætter du lidt olie, revet sød kartoffel og løg og steger i nogle minutter.

Lav marinaden. Pres hvidløg ned i en skål og tilsæt alle de øvrige ingredienser. Rør til massen samler sig og bliver en lækker lind marinade. Husk at smage den til – en barbeque marinade er en smagssag, nogle kan lide den syrlig, andre mega sød, så gå med dine smagsløg her 😉 Når den er klar kommer du det hele over på panden og rører godt, tilsæt en dl vand og lad det stå og simre.

Målet er at den sæde kartoffel koges ud og jackfruiten koges mør og alting smager af den lækre barbeque marinade. Det skal ca simre i 15 minutter, så rør lidt i det undervejs og tilsæt evt lidt mere vand. Det skal ikke være for vådt og flydende, da det så vil vælte ud af burgeren, men skeen skal heller ikke kunne stå i massen selv 😉

 

Billedet indeholder sandsynligvis: mad

Når den er som du ønsker den, er det blot at proppe den i din yndlings burgerbolle og lade den hænge ud med sin bedste ven hr coleslaw og så ellers sætte tænderne i dyret og lade dig tilfredsstille 😉

 

Billedet indeholder sandsynligvis: mad

Vebekomme

Please follow and like us: