Lækre veganske svampe linse bøffer

31. maj 2019 Aftensmad, AW 0
Lækre veganske svampe linse bøffer

Jeg er kæmpe fan af burgere og jeg har efterhånden  lavet en del forskellige lækre versioner af burgerbøffer.

Her er endnu en der er en umami bombe pga alle svampene og har dejlig tekstur pga linserne.

De er spækket med protein og jern.

 

4 store burgerbøffer:

100 g tørre grønne linser

1 mellemstor aubergine

150 g rødløg (3 mellem)

3 fed hvidløg

250 g svampe (portobello eller champignon)

1 tsk salt

1 håndfuld frisk persille

5 g frisk ingefær

2 spsk knuste hørfrø

50 g havregryn (eller lidt mere hvis de er for smattede)

1/2 spsk arrowroot (alternativt kartoffelmel, men så brug 1 1/2 spsk)

1 spsk frisk timian

 

Fremgangsmåde:

Kom linserne i en gryde med lidt under dobbelt så meget vand og kog dem i 15 minutter.

Skær svampe og aubergine i mindre stykker, ca 2×2 cm. Hak løg og hvidløg. Hak persille og timian fint. Svits svampe, aubergine, løg og hvidløg på en pande et par minutter, så svampene afgiver væske og løgene og aubergine bliver bløde. Kom det i en blender sammen med persille og timian og blend ved lav hastighed,  så det hele hakkes fint men ikke bliver helt splattet.

Kom massen i en skål og tilsæt de øvrige ingredienser. Start med den angivne mængde havregryn og lad det stå i 10 minutter, så de suger væske – er de stadig meget splattede, men ikke for mange, da de så bliver tørre.. Du kan enten stege dem på panden i olie eller bage dem i ovnen ved 200 grader i 40-45 minutter (vend dem efter 30 min).

 

Velbekomme 🙂

 

Please follow and like us: