Lækre veganske glutenfri pandekager

11. oktober 2019 AW, Bagværk 0
Lækre veganske glutenfri pandekager

Igen tænker du måske? (Hvis du allerede har fundet en opskrift på pandekager, som jeg har delt herinde ;)) Og ja – igen. For ærlig talt, man kan sgu ikke få for mange pandekager. Og jeg var også rigtig glad for den anden opskrift, men min mave er ikke venner med kikærtemel, så voila, jeg lavede en version uden og de er MEGA lækre 🙂

Normalt kan det godt være lidt tricky med glutenfri pandekager, da det man normalt bruger til at få dejen til at blive elastisk og hænge sammen, samtidig også tykner – og vil du have tynde pandekager, er det jo ikke så fedt. Men frygt ej, for disse kan laves så de er helt som almindelige pandekager, og som min mors kære mand sagde: “De smager jo ligesom rigtige pandekager” he he. Og ungerne var ellevilde, hvilket plejer at være en meget god indikator for jeg har ramt rigtig, for de gider sgu hverken tørre betonboller, eller gummipandekager :p

 

veganske glutenfri pandekager

 

6 stk

 

5 dl plantemælk

2 små bananer

2 spsk hørfrø

1/2 tsk salt

1 tsk vaniljepulver/1 stang (eller 2 tsk vaniljesukker)

4 spsk kokossukker/sirup

2 dl havregryn

———————–

2 dl hirsemel

4 spsk kartofelmel

 

Fremgangsmåde:

Kom alle ingredienserne over stregen i en blender og blend ved højeste hastighed, så hørfrø er helt knust og du har en tynd dej.  Tilsæt mel og blend igen, så der ikke er nogle mellommer/-klumper.

Lad det stå i 10 minutter – hørfrø og havregryn er et øjeblik om at suge væske, så dejen skal lige samle sig helt.

Kom en smule kokosolie på panden og varm op til middelhøj varme (jeg bagte mine ved 6 ud af 9 på komfuret.) Hvis pandekagen skal være tynd og lækker, skal du bruge noget til at smøre dejen ordentlig ud på panden med. Jeg brugte en palet.

Kom den mængde dej på panden, der svarer til en almindelig tynd pandekage og snur det rundt, til det ikke bevæger sig mere. Tag så din palet, en bred dejskraber eller bagsiden af en grydeske og smør resten af dejen ud på det resterende af panden. Lad den stege til du kan se kanten er brun og ved den så forsigtigt – den skal have ca 3-4 min på hver side.

Fortsæt til der ikke er mere dej.

Server med lækker ahornsirup, frisk frugt, hjemmelavet marmelade, is eller lige hvad hjertet begærer

Please follow and like us: