Lækre blomkåls tacos

11. oktober 2019 Aftensmad, AW, Frokost, Madpakke 0
Lækre blomkåls tacos

Nogle gange laver man noget, som ikke kun ender me at blive pisse godt, fordi det faktisk smager rigtigt godt, men også fordi det kan bruges til mange forskellige ting. Det er tilfældet med disse.  Denne opkrift er simpelthen for nem og kan bruges både som tacos, fladbrød, burger boller og pizza bund OG hovedingrediensen er en grøntsag.

 

Blomkåls tacos/fladbrød/pizzabu… arhh you get it 

Ingredienser:

8 tacos/1 stor pizza
600 g rå blomkål
1 dl vand
2 tsk timian
1 tsk salt
2 spsk fiberhusk eller fintmalede loppefrøskaller
2 spsk kartoffelmel
1 dl boghvedemel
1 dl hirsemel

 

Fremgangsmåde:

Del blomkål i mindre buketter og kom i en blender sammen med vand, timian og salt og blend til det er helt cremet. Hæld det i en skål og tilsæt kartoffelmel og husk/loppefrø og rør godt rundt. Lad det stå i 5 minutter og tilsæt herefter mel og ælt det godt så der ikke er nogle melklumper.
Tænd ovnen på 200 grader og del dejen i 8 dele (hvis du laver tacos, ellers fordeler du blot dejen på en bageplade). Fugt dine hænder og form dejen til kugler, som du trykker/glatter ud på bagepladen beklædt med bagepapir, til du har en rund tyk pandekage på ca 12-15 cm i diameter og max 0,5 cm tyk. Bag dem i ca 15 minutter, men hold øje med dem – de ska have taget farve og være gyldne. Løft dem forsigtigt af bagepapiret når de er kølet lidt af.

Hvad siger du så? Skal de prøves? 

Please follow and like us: