Glutenfri boller uden gær

02. december 2019 AW, Bagværk, Madpakke, morgenmad 0
Glutenfri boller uden gær

Det er bare så hamrende øv, at have taget alle ingredienserne frem og skulle til at kaste sig over bollebagningen og så opdager man, at man mangler gær :/ Fuck hvor har jeg stået der mange gange.

Hvad gø man så?

Finder på en opskrift hvor det ikke behøves 😉

Og nej, de bliver ikke tørre, bastante, kompakte eller noget i den dur.

Jeg vil faktisk vædde med, at du bliver virkelig overrakset over konsistensen og hvor lækre bløde de er 🙂

 

9 stk

Ingredinser:

5 dl vand

1 1/2 spsk fintmalede loppefrøskaller eller fiberHUSK

1 tak bagepulver

3/4 tsk salt

1 spsk kokossukker

3 dl havregryn

4 spsk kartoffelmel

1 dl hørfrø

1 dl boghvedemel/hirsemel/quinoamel

1/2-3/4 dl rismel

 

Fremgangsmåde:

Kom alle ingredienserne undtagen de to typer mel i en skål og rør godt rundt. Lad det stå 5 minutter mens loppefrø, hørfrø og havregryn suger væske. Tilsæt mel og rør godt rundt, enten i hånden eller på en røremaskine. Sørg for alt melet er godt integreret. Dejen skal være klistret men kunne holde formen nogenlunde – tilsæt en smule mere mel, hvis den e for våd, men pas på, hvis de skal være luftige SKAL dejen være klistret.

Sæt dem på en bageplade med bagepapir, enten med en våd spiseske, eller en stor dejskraber.

Tænd ovnen på 200 grader. Når den er varm, sætter du dem ind og bager dem i 25 minutter. – de skal have fået en smule farve.

Lad dem køle lidt af inden du skærer dem.

Please follow and like us: