Cashew ost og tahin kiks

02. december 2019 AW, Jul 0
Cashew ost og tahin kiks

Juletiden har indfundet sig, med alt hvad der hører sig til 🙂

Julefrokoster er en af dem og på det traditionelle ostebord, er der ikke meget at komme efter hvis man er veganer.

Det vil jeg gerne rode bod på 😉

Her har du en super nem opskrift på cashewost og tahin kiks, som du kan nyde med god samvittighed, når de andre kaster ost indenbords.

Cashewosten kan du variere som du har lyst. Du kan undlade timian og i stedet tilsætte paprika, basilikum, hvidløg, chili, eller hvad du lyster.

 

Cashewost:

1 dl cashewnødder

1 dl vand

1 spsk tahin (lys)

1 tsk løgpulver

2/3 tsk salt

1 spsk citronsaft

2 spsk vand + 1 tsk agarpulver

1 tsk frisk timian

 

Fremgangsmåde:

Kom cashewnødder, vand, tahin, salt, citronsaft og løgpulver i en blender og blend ved højeste hastighed til du har en helt cremet masse uden klumper. Har du ikke en powerfuld blender, kan du lægge nødderne i blød først i 1 time.

Kom 2 spsk vand i en lille skål og tilsæt agarpulver langsomt mens du pisker med en gaffel eller et lille piskeris. Sørg for at få klumperne ud – de fleste i hvert fald. Kom det op i blenderen og giv det en tur igen. Hæld det hele over i en gryde og varm op under konstant omrøring. Lad det tykne helt og hæld det så i den ønskede beholder og sæt det på køl til det er helt fast (minimum 30 minutter.

 

Tahin kiks

15 stk

2 spsk lys tahin

1/2 tsk salt

2 spsk kartoffelmel

1/2 tsk natron

1 tsk citronsaft

2 spsk vand

1 tsk fintmalede loppefrø

1/2 dl hirsemel

 

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 180 grader.

Kom tahin, salt, natron, citron, loppefrø og vand i en skål og bland det godt sammen. Tilsæt kartoffelmel og hirsemel og rør det godt rundt til det samler sig. Ælt det lidt med fingrene, så olien i tahin får lidt varme.

Rul den ud på et bord med lidt kartoffelmel på. Den revner lidt, men du kan nemt skubbe kanterne ind igen og få den til at hænge sammen. Rul den til du har et rektangel på ca 20×10 cm pg ca 3 mm tyk. Tryk kanterne lidt ind så de ikke er for flossede og skær dem i de ønskede størrelser.

Bag dem i 17 minutter.

 

Velbekomme og glædelig jul 🙂

Please follow and like us: