Glutenfri æbleskiver

28. marts 2017 Bagværk, Jul 0
Glutenfri æbleskiver

9 stk

 

Ingredienser: 

6 spsk madfløde (alternativt plantemælk og så kun halvdelen)

5 spsk vand

2 tsk Husk (den grønne, bruger du den gule skal du nøjes med 1 tsk)

1/2 dl aquafaba (kikærte/bønnevand)

50 g kokossukker

1 spsk bagepulver

1 knsp salt

2 spsk kartoffelmel

1 dl havremel

3/4 dl rismel

10-15 dråber vanilleessens/ 1/2 vanillestang

 

Fremgangsmåde:

Bland madfløde, vand og husk i en skål og lad stå i 5-10 minutter. Imens pisker du aquafaba stift. I en anden skål blander du sukker, bagepulver, salt og kartoffelmel sammen. Kom det i den piskede aquafaba og bland forsigtigt. Vend huskmassen i og tilsæt havremel og rismel samt vanilleessens (bruger du vanillestang, så skrab kornene ud og bland med sukkeret). Husk at røre forsigtigt.

Brug kun 3 huller af gangen på æbleskiveanden, så du kan komme kokosolie i tre tomme huller mens æbleskiverne steger på den ene side og vende dem over i et nyt hul – så sidder de ikke fast. Kom en smule olie i hullerne og kom 1 let toppet spsk i hver af de tre huller – det skal nå op til kanten. Dejen hæver, men flyder ikke over, så når du vender dem med en pind flyder der ikke dej ud over det hele. Bag dem ca 2 minutter på hver side.

Please follow and like us: