Lad anden flyve – vegansk glutenfri and

09. december 2019 Uncategorized 0
Lad anden flyve – vegansk glutenfri and

Jeg har aldrig rigtig været fan af flæskesteg… And på den anden side (he he) kunne jeg rigtig godt lide… du ved inden jeg fandt ud af, at det faktisk havde været et levende væsen, der ikke var blevet behandlet særlig godt, eller havde sagt ja tak til at ende på min tallerken :/

Der findes et ret godt alternativ til and (mock duck), men desværre er det proppet med gluten, så jeg har aldrig smagt det. Så i år satte jeg mig for at eksperimentere med vegansk glutenfri and, og se om jeg kunne genskabe lidt derhen af.

Det blev til denne omgang, og jeg kommer til at lave den igen juleaften 🙂 Som bonus kunne to af mine drenge rigtig godt lide den, og med æbler og svesker (dog her dadler da jeg ikke havde svesker) var den faktisk ganske julet og mindede mig om and.

 

vegansk glutenfri and

Hovedpersonen i retten er jackfruit, og husk lige at der findes to udgaver. En gul sød i sukkerlage og så en ung grøn (som faktisk er hvid) i lage…. Det er den sidste du skal have fat i 😉

2 personer:

1 dåse jackfruit (drænet vægt 300 g) – HUSK ung grøn i lage

2 spsk kokosolie

3 tsk paprika

1 2/3 tsk salt

1 spsk ahornsirup

1 1/2 tsk frisk timian

1 1/2 tsk frisk rosmarin

1 1/2 tsk løgpulver


1 madæble

8 svesker/dadler

1/2 rødløg

1 tsk kokosolie

1/2 dl vand

Fremgangsmåde:

Start med at dræne jackfruit ved at presse hvert stykke mellem hænderne, så lagen drypper fra. Del dem i mindre stykker, da de så bliver mere sprøde.

Tør dem i ovnen ved 200 grader i ca 10 minutter.

Lav marinaden imens.

I en skål blander du alle ingredienserne over den stiplede linje (smelt kokosolien først og hak krydderurterne fint). Vend den tørrede jackfruit heri så alt er dækket. Har du rigtig god tid og vil du have en lidt mere intens smag, kan du lade det marinere på køl til dagen efter, men jeg var utålmodig og gik videre med det samme.

Skær æbler og løg i mindre tern og halver dadlerne hvis du vælger at bruge dem. Svits det hele i en smule 1 tsk kokosolie i ca 3 minutter og hæld den halve deciliter vand ved. Lad det simre i et par minutter, så vandet forsvinder og hæld det så i et ildfast fad. Fordel den marinerede jackfruit på toppen og bag det i ovnen i ca 25 minutter. Hold øje med det og vend evt nogle af stykkerne undervejs, hvis spidserne bliver mørke.

Så er det ellers bare at servere det med dit yndlings jule tilbehør og nyde et festmåltid 🙂

Velbekomme

Please follow and like us: