Gulerodsbrud

28. marts 2017 Bagværk 0
Gulerodsbrud

Ingredienser:

 

2 1/2 dl lunken vand

1 pk tørgær

2 spsk kokossukker

1 tsk kardemomme

1 stor gulerod

1 tsk æblecidereddike

2 spsk rapsolie

1 spsk Fiber Husk

1 spsk topiocamel

1/2 tsk salt

1/2 dl majsmel

1/2 dl græskarkerner

1/2 dl rismel

2 dl havremel

 

Fremgangsmåde:

Kom vand, gær, kokossukker, kardemomme, revet gulerod, æblecidereddike, rapsolie, HUSK og topioca i en skål. Rør rundt mens Husk og topiocamel gelerer. Tilsæt salt og græskarkerner. Tilsæt majsmel og rismel og rør rundt, gerne på røremaskine, men en elpisker med dejkroge kan også gøre det. Tilsæt havremelet lidt af gangen. Det må ikke blive for tørt, men skal heller ikke bare være en geleklump.

 

Sæt 7-8 boller på en bageplade med bagepapir, brug evt en stor dejskraber til bare at “hakke” et styke af dejen og sæt på pladen.

 

Kom dem i ovnen og lad dem stå og hæve på 50 grader i ca 20 min.

Skru ovnen op på 225 grader og tænd for varmluft, efter 10 min slukker du varmluften og bollerne bager videre ca 15  min. De skal være gyldne og lyde hule når du banker på dem. Tag dem ud og lad dem køle af på bagepladen. Skær dem først når de er kølet lidt af.

 

Please follow and like us: