Nuggets

28. marts 2017 Aftensmad 0
Nuggets

Okay okay man kan bare gå ned og købe dem til en million i et supermarked MEN der er altså noget VIRKELIG tilfredsstillende ved, at lave ting fra bunden og derved også komme udenom diverse tilsætningsstoffer og enorme mængder salt, der ofte bruges i kæderstatnings produkter. Jeg er heller ikke så glad for isoleret soyaprotein som bruges i rigtig mange af de produkter, og i det hele taget, vil jeg bare gerne vide hvad der er i det, jeg putter i munden. Jeg har også to små drenge, der gerne skulle spise det, og jeg vil faktisk gerne have, at de får det bedst mulige, både sundhedsmæssigt og smagsmæssigt. Og så er det faktisk ikke så svært. MAn kan lave dem på knap en time med tid i fryseren og oven.

ca 12 nuggets

Ingredienser:
1/2 dåse limabønner/butterbeans
100 g fast tofu
1 dl plantemælk

1/2 buillnterning

lidt salt

1 spsk agar pulver

1/2 dl havegryn

 

ca 3 spsk kikærtemel

vand (omkring 1 – 1 1/2 dl)

conrflakes

Fremgangsmåde:

Kom tofu, bønner, buillonterning og mælk i en blender. Hvis du har puls funktion så brug denne, ellers lad være med at blende det helt fint, der må gerne være lidt tekstur i. Smag til med salt. Kom det i en gryde sammen med agar pulver og varm op – lad koge 5-7 minutter. Bland havregryn i og hæld massen i en firkantet form – ca 15 x 10 cm. Glad ud og sæt i fryseren i 15-20 minutter så det stivner. Imens tænder du ovnen på 200 grader og blander kikærtemel og vand (kom vandet i lidt af gangen, det skal være en tyk masse). Kom ca 3 dl cornflakes i en pose og bank det til krummer med en kagerulle. Det skal være som ekstra grov rasp.
Tag formen ud af fryseren og mærk om massen har sat sig. Vend den ud på et skærebræt og skær i ønskede størrelser. Vend hver nugget først i kikærtedejen, derefter i cornflakes krummerne og læg dem på en bageplade. Bages i ca 20 minutter

 

Please follow and like us: