Røget vlax

29. marts 2017 Frokost, Påske 0
Røget vlax

Ingredienser:

2 medium/store gulerødder

2 spsk olie Raps/smagsneutral

1 spsk Noritang pulver (se tip nederst)

1/2 tsk liquid smoke

1 knsp salt

 

1 spsk salt

3 dl vand

 

Fremgangsmåde:

Sæt vand og 1 spsk salt over. Imens skræller du gulerødderne og skærer dem i tynde skiver – jeg brugte skrælleren til at lave dem.

Kom gulerodsstrimlerne i det kogende vand i halvandet minut, ikke længere! Imens de er i, blander du alle ingredienserne til marinaden (olie, noritang pulver, liquid smoke og salt) og kommer de kogte gulerødder i. Vend forsigtigt rundt og sæt på køl i 30 minutter, så det køler af. Du kan smage til med ekstra røg eller salt og evt tilsætte dild, så smagen er lige som du ønsker 🙂

Kan bruges på alle måder som man normalt ville bruge røget laks.

TIP: Lav noritang pulver ved at komme et par ark noritang revet i stykker i en kaffekværn eller en højhastighedsblender. Opbevar på et glas eller i en lille bøtte.