Glutenfri naan brød

02. april 2017 Bagværk 0
Glutenfri naan brød

4 stk

 

Ingredienser:

25 g gær

1/2 dl lunken vand

1 dl soyayohurt neutral

1spsk HUSK (grøn)

2 spsk vegansk smør (Coop Fri)
2 spsk kartoffelmel

50 g kikærtemel

1/2 tsk salt

75 g havremel

Andet:

Olie

Nigellafrø

 

Fremgamgsmåde:

Bland lunken vand, yoghurt, smør, gær og husk og lad stå ca 5 minutter til HUSK er opløst og geleret. Rør med et piskeris, så klumper forsvinder.

Tilsæt salt, kartoffelmel og kikærtemel og rør rundt. Tilsæt havremel lidt af gangen – dejen skal stadig være lidt klistret når den er færdig. Kom olie på dine hænder og for 4 brød – tryk dem flade på bagepladen med bagepapir, kom lidt olie på og nigellafrø (eller anden ønsket topping, fx tyndtsnittede hvidløg) og tryk let ned. Lad hæve i 20 min. Bages i forvarmet ovn ved 200 grader ca 15 minutter – de skal være let gyldne, men ikke hårde.