Spaghetti med artiskokpesto og urter

01. april 2017 Aftensmad 0
Spaghetti med artiskokpesto og urter

Ingredienser:

Spaghetti

Friske urter (her salvie og citrontimian)

 

Hjemmelavet artiskokpesto:
1/2 dåse artiskokhjerter (eller 2 friske, kogt)

Saften fra 1/2 citron

3 soltørrede tomater (hvis de er meget hårde så udblød dem i vand inden)

olivenolie (efter behov)

salt

 

Fremgangsmåde:

Kom artiskokker og soltørrede tomater op i en blender (undtagen et par artiskokhjerter eller 1/2 artiskok) og blend, olien tilsættes lidt efter lidt, så blenderen kan køre rundt. Massen skal ikke være flydende og ikke helt bledet ud. Kom nu det sidste artiskok i og lidt salt (efter smag) og puls på blenderen så der er lidt tekstur i pestoen. HUSK hvis du bruger friske artiskokker, at de skal koges først og pilles og at det KUN er det inderste (hjertet) og den bløde bund der bruges!

 

Kog spaghetti. Hak friske urter (her salvie og citrontimian). Bland med masser af pesto og top af med cherrytomater.