Glutenfri fastelavnsboller

31. januar 2018 Bagværk 0
Glutenfri fastelavnsboller

8 stk

 

Dej:

1 dl lunken mælk

2 dl lunken vand

25 g gær

1 1/2 spsk HUSK/loppefrøskaller

1 tsk vaniljeessens

3 spsk kokossukker

1/2 tsk æblecidereddide

1 spsk plantesmør

2 spsk kartoffelmel

1 1/2 dl havremel

3/4 tsk salt

2,75 dl rismel

Creme:

2 dl havremælk (eller soya vanilje)

1 spsk maizena

1 1/2 spsk flormelis

1 tsk vaniljeessens

1/2 tsk agarpulver

 

Fremgangsmåde:

Bland alle ingredienser til creme i en gryde og varm op under omrøring. Kog 1 minut hæld det i en skål og sæt på køl mens du laver dejen.

Dej: Bland mælk, vand, gær og HUSK og vent til det gelerer. Tilsæt eddike, sukker, vaniljeessens, margarine, salt og kartoffelmel og rør rundt. Tilsæt først havremel og rør, og så rismel lidt af gangen. Ælt dejen.

 

Der er flere måder du kan lave bollerne på. Enten kan du lave 8 lige store dejklumper og forme dem til boller og så sprøjte cremen ind i, hvis du har en tyl til det.  Ellers kan du rulle dejen ud på et meldækket bord 50×25 cm og skøre den i 8 lige store firkanter

Kom den afkølede creme på midten af hver firkant og fold siderne op, så al cremen er inde i bollen – læg den med samlingen nedad.

 

Du kan også nøjes med at folde hver hjørne ind mod midten og overlappe let, så du har en åben firkantet fastelavnsbolle.

 

Lad demhæve i 20 minutter. Pensl med vand, eller madfløde hvis du har det og sæt dem i en kold ovn, tænd på 200 grader varmluft. Når ovnen er varm slukker du for varmluft og lader dem bage færdig – 15-20 min alt efter hvor lang tid din ovn er om at varme op.

 

Når de er helt kolde, kan du pynte dem med glasur.

 

fastelavnsboller

Please follow and like us: