Sødkartoffel deller

10. juni 2017 Aftensmad, Frokost 0
Sødkartoffel deller

Søde små frikadeller der er perfekte til madpakken, picnicen eller grillspydet 🙂

ca 30 små

Ingredienser:

1 mellemstor sød kartoffel (ca 350 g)

1/2 stort løg

1 stor gulerod

1 tsk salt

2 dl kikærter

1/2 buillonterning

1 tsk garam masala krydderi

1 fed hvidløg

1 spsk kartoffelmel

1/2 dl kikærtemel

1 spsk HUSK

1/2 tsk salt

1/2 dl havregryn

 

Fremgangsmåde:

Skræl den søde kartoffel og guleroden. Skær dem om løget i mindre stykker og kom dem i en gryde sammen med vand (det skal knap dække) og 1 tsk salt. Kom kikærter, buillon, garam masala i en blender, og pres hvidløget og tilsæt. Puls kort (blenderen stopper og starter, så det hele ikke blendes fint), så tingene hakkes semi groft. Når grøntsagerne er kogt, hældes vandet fra og de tilsættes blenderen. Puls igen kort og kom blandingen i en skål. Tilsæt HUSK og kartoffelmel, bland og vent i 5 minutter. Tilsæt havregryn og salt og bland godt, og tilsæt til sidst kirkærtemel.

Tænd ovnen på 200 grader. Tril til små kugler eller form til frikadeller og steg kort på en pande i lidt olie til de lige får en lidt fast overflade. kom dem i et fad eller på en bageplade og bag færdig i ovnen i 20 min ved varmluft.

Please follow and like us: