Sprøde glutenfri grovkiks eller knækbrød

01. juli 2017 Bagværk 0
Sprøde glutenfri grovkiks eller knækbrød

Disse kiks er super lette at lave og fyldt med lækre kerner. Jeg sprang over hvor gærdet var lavest og købte en grovkikseblanding fra Svansø hvor der var hørfrø, birkes, sesamfrø, quinoa og lidt andet i, men du kan også selv mixe lige præcis de kerner du bedst kan lide 🙂

30 kiks eller 10 knækbrød

Ingredienser:

1 spsk HUSK/loppefrøskaller

2 dl vand

1/2 dl olie (jeg brugte jomfru olien)

1 tsk salt

1 tsk bagepulver

300 g blandende kerner/frø
125 g havremel

1 spsk kokossukker

2 spsk kartoffelmel

 

Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 200 grader. Bland vand, olie og HUSK og vent 5 min til det gelerer. Tilsæt bagepulver, salt, sukker, kartoffelmel og kerner og bland det hele godt. Rør til sidst havremel i og rul dejen ud mellem 2 stykker bagepapir.

Til grovkiks skal den være 6 mm tyk, til knækbrød kun 2-3 mm.
Træk bagepapiret op på en bageplade og skær ud i ønskede størrelser enten med et pizzahjul eller en skarp kniv.

Bag i 25-35 min (alt efter tykkelse) indtil de får lidt farve. Lad dem køle helt af inden du læger dem i en lufttæt beholder.

veganske glutenfri grovkiks