Burgerbøffer med ris og kikærter

03. juli 2017 Aftensmad 0
Burgerbøffer med ris og kikærter

Jeg synes det er fantastisk der er kommet så mange veganske produkter og at flere og flere supermarkeder vælger at føre dem. Det er knap så fantastisk er at langt de fleste er lavet på soyaprotein og der er hvedemel i (og temmelig meget salt). Så jeg køber dem sjældent. Så idag stod den på fremstilling af bøffer og her er resultatet 🙂

8 bøffer eller 20 frikadeller

Ingredienser: 
1/2 mellem løg

1/2 buillonterning eller 1 tsk pulver

8 mellem champignoner

1 fed hvidløg

1 tsk tamari

1/2 tsk peber

1 1/2 dl kikærter (eller de bønner du har)

1/2 dl plantemælk eller vand

2 1/2 dl kogte ris

1 1/2 spsk HUSK

1/2 tsk salt

1/2 dl gærflager

1 tsk koriander pulver

1 dl havregryn

1 dl kikærtemel
evt friske urter

“rasp”:

2 dl cornflakes

1/2 dl kikærtemel

Fremgangsmåde:

Sæt risene over og kog (hvis du ikke skal bruge flere end til denne opskrift, skal du blot bruge 1 dl ukogte ris). Rens champignoner, skær i kvarte og svits kort på panden. Kom løg, buillon, hvidløg, tamari, peber, kikærter, plantemælk og de stegte champignoner op i en blender og blend til en lind masse. Hæld det i en skål og tilsæt HUSK og ris, bland godt og vent 5 minutter. Tilsæt koriander, salt, gærflager og havregryn. Bland godt og rør kikærtemel i. Hvis du har lyst kan du hakke friske urter og tilsætte. Jeg lavede denne portion uden, da mine unger ikke er så begejstrede for grønne dimmere i deres burgerbøffer ?

Sæt det på køl et kvarters tid og lav raspen. Kom cornflakes i en pose og bank dem til smulder. Kom det i en skål og bland kikærtemel i.

Tag bøfdejen ud af køleskabet, vådt dine hænder, form bøffer, vend i rasp og steg på panden ved middelvarme i 12 min på hver side.

Pas på du ikke skruer for højt op for varmen så de brænder på – de skal være gyldne og sprøde. Du kan evt stege dem kortere på hver side og bage dem færdig i ovnen ved 200 grader i 15-20 minutter.

Og så er det ellers bare at fylde burgeren med AL det du synes der skal i 😉

vegansk burger

Please follow and like us: