Baileys mousse

07. juli 2017 Kager 0
Baileys mousse

mmmmm Baileys. DET savner jeg. Ikke fordi jeg overhovedet drak det særlig ofte inden jeg blev veganer, men en gang imellem nippede jeg lige til en, og det smager sgu godt. Idag er denne skønne drik (der jo ikke er vegansk – der er dog lavet en version som pt ikke er kommet til Danmark) blevet tryllet om til en dessert – nemlig en mousse og du får opskriften lige her

6-8 personer eller fyld til 1 stor kage
Ingredienser:

3 dl plantemælk (havre, mandel eller kokos) + 1/2 dl

0,75 dl sukker

4 tsk kakaopulver

4 spsk whiskey

2 spsk kahlua

2 tsk vaniljesukker

1 spsk agarpulver

1 alpro piskbar soyafløde (2 1/2 dl)

 

Fremgangsmåde:

Kom de 3 dl plantemælk, sukker, kakao, whiskey, kahlua og vaniljesukker i en gryde og varm op. Lad det koge et par minutter. Bland den 1/2 dl plantemælk med agarpulver og tilsæt det til gryden. Rør godt og konstant indtil det koger og lad det koge i 1 minut. Hæld det i en skål og lad det køle til ca 40 grader (mærk med en finger, det føles varmt, men du brænder dig ikke). Imens pisker du alpro til skum. Når baileys massen har den rette temperatur, hælder du det i skummet og blander forsigtigt, men hurtigt. Kom det på glas, eller direkte på kagen (husk en bagering omkring bunden, da det stadig er flydende). Sæt det på køl i ca 30 minutter.

 

Velbekomme 🙂