Falafel go home – crispy cheesy patties

11. juli 2017 Aftensmad, Frokost 0
Falafel go home – crispy cheesy patties

Jeg ELSKER falafler, men jeg kan simpelthen ikke tåle at spise dem. Jeg får så ondt i maven. Jeg kan ikke tåle kikærter 😢 I hvert fald ikke som hovedingrediens, men jeg elsker dem.

Så jeg måtte finde på noget der var derhen af og som kunne bruges i samme situationer som falafler og her er resultatet ☺

8 bøffer eller 15 “falafler”
Ingredienser:

1 mellemstort løg

2 fed hvidløg

en håndfuld frisk persille

1/2 buillon/1 tsk

1 tsk spidskommen

1 spsk tamari/soya

100 g fast tofu

125 g kikærter

1 lille kogt kartoffel

100 g vegansk smøreost

4 spsk majsgrynl/polenta

3 spsk kikærtemel

 

1 – 1 1/2 dl polenta/majsgryn til panering

 

Fremgangsmåde:
Hak løg og hvisløg og svits på panden. Hak persille og kom i blenderen sammen med buillon, spidskommen, tamri, tofu og de svitsede løg og hvidløg. Blend kort så det ikke bliver fuldstændig til smattet dej. Hæld det ud i ens kål. Mos kikærterne med en gaffel, riv kartoflen og tilsæt begge dele samt smøreost til skålen med massen fra blenderen.

Bland det hele godt rundt, så der ikke er klumper af smøreost. Tilsæt majsgryn og kikærtemel og bland godt rundt.

Form bøffer eller falaffelkugler ud af dejen og vend det i majsgryn. Tænd ovnene på 200 grader.

Steg dem på en go pande i olie, ved middel varme i ca 7 minutter på hver side. Være forsigtig når du vender dem.

Bag dem færdig i ovenen i ca 15 minutter ved 200 grader.

Velbekomme 🙂