Moussaka

26. juli 2017 Aftensmad 0
Moussaka

Virkelig en lækker, mættende, billig, nærende og rigtig comfortfood ret på sådan en lidt halvkold dag 🙂

 

4-6 personer

 

Ingredienser:

tomatsauce:

2 mellem rødløg

2 fed hvidløg

2 gulerødder

1 dl røde linser

1 dåse hakkede tomater

1 buillonterning

1 spsk tørret timian

1 lille dåse tomatpuré/ 3 spsk

1 tsk salt

1/2 dl vand

1 spsk kokossukker

 

Bechamel:

5 dl ris eller havremælk

1 dl gærflager

1/2-1 tsk salt

1/2 tsk muskatpulver

1 1/2 spsk maizena majsstivelse

1/2 dl soya madlavningsfløde

 

Andet:

1 aubergine

3 bagekartofler eller 6 mellemstore kartofler

 

 

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 220 grader. Hak rødløg og hvidløg og svits i en tykbundet gryde. Riv gulerødder og tilsæt løgene sammen med buillon, vand og linser. Sæt låg på og lad koge i 12 minutter. Skær aubergine i skiver, ca 4 mm tykke og skræl kartofler og skær i tynde skiver som muligt. Når linserne er kogt møre, tilsætter du tomatpuré, hakkede tomater, sukker og salt og bringer det i kog igen.

Bechamel: Kom alle ingredienserne i en gryde og varm op til det næsten koger og det tykner.

Kom en smule sauce i bunden af et fad (mit var 30×30 cm) og dæk med aubergineskiverne. Kom 1/3 af bechamelsaucen på, så et lag kartofler, tomatsauce, 1/3 bechamel, kartofler, tomat, kartofler og det sidste bechamel på toppen.

 

 

Sæt fadet i ovnen og bag en time.

 

vegansk moussaka

 

Lad den stå og hvile i 10 minutter og spis den alene eller server den med fx salat og flüte.

 

vegansk moussaka

 

Velbekomme 🙂