Chili pålægspølse

03. august 2017 Frokost 0
Chili pålægspølse

En lidt mere spicey udgave af den klassiske pålægspølse som jeg lavede tidligere på året. Den er soyafri (hvis du altså ikke vælger at bruge soyamælk), glutenfri og selvfølgelig vegansk. Den er primært lavet på grøntsager, så der r masser af vitaminer og næring i.

 

ca 16 skiver

Ingredienser:

2 fed hvidløg

1 mellem løg

1 1/2 almindelig kartoffel

1/ stor peberfrugt

2 dl plantemælk

1/2 buillon terning

1 tsk røget paprika

1 hakket chili (styrken bestemmer hvor stærk det færdige pålæg bliver – jeg brugte en almindelig lang rød)

2 1/2 spsk agarpulver

1 dl havregryn

1 spsk kokosolie

 

Fremgangsmåde:

Skær alle grøntsagerne i mindre stykker og kog dem møre. Hæl væsken fra og kom det i en blender sammen med plantemælk, buillon, paprika, kokosolie, havregryn og halvdelen af chilien. Blend til du har en helt lind masse. Kom agar i og blend kort igen og hæl det i en gryde. Hak den sidste del af chilien fint og kom op i gryden til massen. Varm op under konstant omrøring og lad koge kraftigt i 7 minutter. Kom massen direkte over i forme, jeg brugte nogle små tupperwearforme, du kan også bruge glas (jeg vil så bare råde dig til at klippe et lille stykke bagepapir og putte i bunden) og lad det køle helt af, så det bliver helt fast.

 

Jeg synes det er lettest at skære med en osteskære, men du kan også skære det med en brødkniv eller en skarp kniv, men pas på du ikke maser den. Kan holde ca 3 dage på køl.

Velbekomme 🙂

Please follow and like us: