Glutenfri bløde samndwichboller

05. august 2017 Bagværk, Frokost 0
Glutenfri bløde samndwichboller

Denne opskrift er virkelig simpel og den fungerer bare hver gang! Den er en variation af mine fødselsdagsboller som bliver virkelig bløde og lækre og luftige. Næste gang vil jeg prøve at komme spinat i og se hvordan det fungerer.

 

 

Til 3 store sandwichboller:

Ingredienser:

2 dl plantemælk

2 spsk vegansk smør (jeg bruger coop FRI plantemargarine, naturlig smørbart vil også være godt)

2 spsk HUSK (den grønne) eller loppefrøskaller

1 spsk tamari

1/2 pakke gær

1/2 dl hørfrø (eller andre kerner)

3 spsk kartoffelmel

1 1/2 dl havremel

0,75 – 1 dl rismel

 

Fremgangsmåde:

Lun mælk og plantesmør i en gryde – det er vigtigt at det kun bliver lunt og du ikke brænder dig, når du tjekker med en finger. Er det blevet for varmt, så hæld det i en skål og vent lidt til det er lunkent. Tilsæt gær og rør til det er opløst. Kom HUSK/loppefrøskaller og hørfrø i, rør lidt og vent 5 minutter til det gelerer. Tilsæt kartoffelmel og tamari og derefter havremel. Rør godt rundt. Rismel tilsættes lidt af gangen, så der ikke kommer for meget i. Dejen skal være blød, men ikke super klistret. Du skal kunne håndtere den uden at få dejfingre. Del dejen i 3 og fugt hænderne. Form boller som ønsket (her var de et rektangel) og sørg for de kun er ca en cm høje. Læg dem på en bageplade og sæt dem i ovnen og tænd på 100 grader. Efter 7-10 minutter skulle de gerne være hævet en del. Skru op til 200 grader varmluft og bag bollerne færdig. Tiden afhænger af din ovn og hvor hurtig den er til at varme op, men de skal i hvert fald have 15-20 minutter. Når ovnen er varm, slukker du for varmluft. Når bollerne er færdige, er de gyldne og du kan høre de er færdige, når du vender dem og banker let på bunden – de lyder hult. Tag dem ud og lad dem køle lidt inden du skærer dem.

Og så er det ellers bare med at fylde dem med det du har aller mest lyst til 🙂 Her er det veganske æg.

 

Velbekomme 🙂

 

Please follow and like us: