Blomkålsgratin

07. august 2017 Aftensmad 0
Blomkålsgratin

Blomkålsgratin var en fast del af min barndom og jeg har altid elsket det. Den milde cremede smag, og den lette luftige konsistens, knasende rasp og smeltet smør… mmmmm. Selvfølgelig vil jeg ikke undvære det nu som veganer og det er der heller ingen grund til, for man kan snildt lave det i en vegansk version.

Hvis det er det eneste I spiser, er der nok til 2, er der andet tilbehør,så er der til 4 i denne portion 🙂

 

Ingredienser:

1 stort blomkålshoved

5 spsk kikærtemel

1/2 tsk salt

1/3 tsk peber

2 dl  vand

1/2 buillon terning (eller 1 tsk buillonpulver)

1/2 tsk stødt muskat

2 spsk gærflager (hvis der er meget salt i dine, så undlad ekstra salt)

0,75 dl aquafaba (kikærtevand)

rasp – jeg bruger glutenfri

vegansk smør som FRI plantemargarine eller Narurli smørbart

 

Fremgangsmåde:

Tænd ovnene på 200 grader. Del blomkål i mindre buketter (mundrette størrelser) og damp det i 10 minutter. Bland kikærtemel, salt, peber, muskat, gærflager, buillon og vand – brug evt en stavblender så det ikke klumper. Kog den op kort i en gryde. Pisk aquafaba stift og bland kikærtemassen forsigtigt i.

Smør et fad med smør og kom rasp i. Bland de dampede afdryppede blomkålsbuketter med saucen, så blomkålsstykkerne er godt dækket og kom det op i fadet. Strø rasp over og kom evt et par klatter smør på toppen. BAg 30 minutter og sæt varmluft på i 10 minutter ekstra (så ca 40 minutter i alt). Se bileder af processen nedenfor.

Smør fadet og dæk med rasp

 

Pisk aquafaba helt stift

Bland kikærtemassen og aquafaba forsigtigt

Indtil det et helt blandet sammen

Bland sauce og blomkålsbuketter sammen

Sørg for alle buketterne er dækket af sauce

Kom det i det smurte fad og dæk med et lag rasp og evt et par smørklatter

Server alene eller som tilbehør

Velbekomme 🙂

 

Please follow and like us: