Lækre burgerbøffer

10. september 2017 Aftensmad 0
Lækre burgerbøffer

Jeg er ikke særlig vild med de købe veganer bøffer man kan få rundt omkring. Jeg prøver at undgå isoleret soyaprotein hvilket langt det meste køderstatning desværre er lavet af. Det gør ikke noget godt for helbreddet og jeg har ærlig talt ikke lyst til at give det til mine børn. Seitan duer heller ikke pga gluten, så vi laver dem selv. Jeg synes det er fantastisk at der findes så mange forskellige og kan godt forstå de der køber dem og spiser dem med velbehag 🙂 Men skule du have lyst til at kaste dig ud i at lav dem på bunden, vil jeg virkelig anbefale dig at prøve disse. Tekstur, smag osv kommer virkelig tæt på noget originalen, og det gode er, at du HELT selv kan bestemme om de skal være spicey, krydrede, med urter eller som jeg prøvede i nogle af dem – kapers 🙂 De er ikke klistrede eller tørre og både kæreste og unger var begejstrede. Jeg har taget udgangspunkt i min opskrift på veganske boller i karry og tilsat lidt ekstra.

 

8 bøffer

Ingredienser:

120 g fast tofu

1 glas champignoner

1 mellemstort løg

1 fed hvidløg

1 stængel bladselleri

1/2 buillonterning

2 spsk HUSK

1/4 tsk salt

1 spsk soya (tamaria)

1 spsk barbeque krydderi

2 spsk tomatpuré

1 dl valnødder

2 dl havregryn

1/2 dl kikærtemel

Evt kapers

 

Fremgangsmåde:

Blend tofu, champignoner, løg, hvidløg, bladselleri og buillon til en ensartet masse. Hæld det i en skål og tilsæt HUSK, soya, salt, barbeque, tomarpuré, hakkede valnødder og evt hakkede kapers. Bland godt rundt og tilsæt havregryn. Sørg for alt er rørt godt sammen om tilsæt til sidst kikærtemel. Massen bliver ret fast. Form til bøffer og steg ved middel varme i ca 8 min på hver side.
Server dem med dit yndlings burger fyld, dressing, snask og andet lækkert 🙂 Her har jeg lavet en rösti på toppen og peberrodscreme, og ovnbagte kartofler med urter til.

 

vegansk burger bøf

 

TIP: Du kan også bruge denne opskrift til at lave lækre frikadeller af 🙂

 

Please follow and like us: