Lækre squashdeller

22. september 2017 Aftensmad, Frokost 0
Lækre squashdeller

Veganske frikadeller kan være lidt af en videnskab – der findes i hvert fald rigtig mange halvsløje udgaver, og ligger mange fejlslagne forsøg i de små hjem, i jagten på den gode delle 😉 Min kæreste som ikke er veganer, men primært spiser vegansk herhjemme (og også gerne ude) var virkelig glad for disse, og de havde en super lækker stegoverflade og hvar hverken tørre, smattede eller klistrede. De er mega børnevenlige, da der ikke er store stykker løg eller andet i som de små nogle gange kan stejle over.

veganske squash frikadeller

 

10 stk

Ingredienser:

120 g fast tofu

1 mellemstor squash (ca 300 g)

1 1/2 dl havregryn

1/2 buillonterning

1/2 tsk urtesalt

1 spsk lys tahin

1 spsk soya

1 mellemstort løg

2 fed hvidløg

 

Fremgangsmåde:

Skær squash i lidt mindre stykker, blend og dræn for væske. Hvis du ikke har en nøddemælkspose eller ostelærred, så bruge en stofble eller et viskestykke. Kom det i en skål. Skær løg og hvidløg i mindre stykker og svits dem kort på panden i lidt olie. Kom dem i blenderen sammen med alle de øvrige ingredienser undtagen havregryn og blend kort. Det skal ikke være helt mos, men heller ingen store stykker. Kom det i skålen til squashen og bland godt. Tilsæt havregryn og bland det hele sammen. Formes til frikadeller og steges i olie ved middel varme i ca 8 min på hver side – VEND FORSIGTIGT.

De er også super gode kolde, så fungerer godt til madpakken eller smørebrød 🙂

 

Velbekomme

 

 

veganske frikadeller

Please follow and like us: