Risbøffer eller deller

24. september 2017 Aftensmad 0
Risbøffer eller deller

Her er en super lækker måde at bruge ris der er til overs fra aftensmaden 🙂 De har VIRKELIG meget umami smag og en lækker konsistens, hverken tørre, klistrede eller tunge. De kræver ikke en million ingredienser, og jeg vil næsten sige, at det ikke kan gå galt 😉

 

4 bøffer eller 8-10 deller

Ingredienser:

6 champignoner (jeg brugte brune markchampignoner)

1/2 buillon terning

2 spsk tahin

1 spsk tamari/soya

1 gulerod (75 g)

1 dl valnødder

1 spsk HUSK eller loppefrøskaller

2 dl kogte ris
Evt lidt havregryn hvis det er lidt for vådt, men det skal ikke være tørt

 

Fremgangsmåde:

skær guleroden i mindre stykker og blend sammen med champignoner – de skal ikke være helt smattede, men gerne meget findelt. Kom det i en skål og tilsæt buillon, tahin, tamari og HUSK og rør godt. Hak valnødder og tilsæt til massen sammen med ris. Formes til bøffer eller deller og steges ved middel varme i olie, ca 10-15 minutter på hver side.

 

veganske burger bøffer veganske frikadeller og brun sauce

 

Velbekomme 🙂

 

 

 

Please follow and like us: