Brun sauce

29. september 2017 Aftensmad, Jul 0
Brun sauce

Denne sauce kan du bruge til de retter du normalt ville bruge brun sauce til… Du kan også bruge den som grundsauce og evt tilsætte madagascar pebre for at lave pebersauce, eller fx whiskey. Det er mere end sovs end en sauce, og med det mener jeg, at den ikke er tynd, men cremet/fyldig, men du kan helt selv styre hvor tyk den skal være, ved evt at tilsætte mere vand/havredrik.

Du kan se opskriften på frikadellerne her. 

ca 1/2 liter sauce

Ingredienser:

1 kartoffel

1 gulerod

1 løg

1 stængel bladselleri

en håndfuld champignoner

4 dl vand

1/2 buillonterning

1/2 dl cashewnødder

1/2 tsk salt

1/2 tsk røget paprika

1 tsk kokossukker (eller alm sukker eller sirup)

1/4 tsk stødt nellike

1 knsp peber

2 tsk soya

1 tsk æblecidereddike

1 dl havremælk

evt en sjat soyafløde og kulør

 

Tip: Hvis du ønsker en federe sauce fx til jul, kan du vælge at svitse grøntsagerne i olie inden du hælder væde ved og koger dem, og så tilsætte lidt “smør” til slut.

 

Fremgangsmåde:
Skær grøntsagerne i mindre stykker og kog i 4 dl vand sammen med buillon. Når grøntsagerne er møre, kommer du det hele i en blender sammen med alle de øvrige ingredienser (undtagen soyafløde og kulør) og blender til alt er fuldstændig opløst og du har en sovs. Kom det tilbage i gryden og hæld evt soyafløde, eksta vand eller havremælk i til du har den ønskede konsistens, og kulør hvis du ønsker en mørkere farve.

vegansk brun sovs

Velbekomme 🙂

 

Please follow and like us: