Vegansk lasagne

30. september 2017 Aftensmad 0
Vegansk lasagne

Jeg elsker lasagne, min kæreste elsker lasagne – det har dog indtil for for et års tid siden været den klassiske ikke veganske udgave med hakket oksekød. Vores to drenge har indtil nu ikke gidet lasagne, men den mindste på lidt over 2 guffede to store stykker i sig, og den store på knap 5 år der ellers er noget tilbageholden når det kommer til varm mad ala sammenblandede ting, spiste også et stort stykke. Og min kæreste? Ja han savner ikke den almindelige udgave 😉

Til 4 personer:

Ingredienser:

Tomatsauce:

2 røde peberfrugter

3 kartofler

2 løg

3 fed hvidløg

2 stængler bladselleri

2 gulerødder

1 dåse hvide bønner

1 buillonterning

2 dåser/kartoner hakkede tomater

1 tsk røget paprika

salt (smag til)

 

Bechamel:

5 dl havremælk (eller kokosmælk)

1 dl gærflager

1/2 tsk muskatnød

2 spsk majsstivelse

salt

 

Grønkålspesto:

3 blade grønkål

et bundt frisk basilikum

1 lime eller 1/2 lille citron

0,75 dl gærflager

0,75 dl solsikkefrø

1 tsk salt (måske mere, smag til)

2 spsk olivenolie

vand til ønskede konsistens

 

Andet:

Lasagneplader

 

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 250 grader og smid de to peberfrugter derind. Imens skærer du løg, hvidløg, gulerødder, selleri og kartofler i minde stykker og smider i en gryde og dækker med vand. Lad det koge mørt. Imens laver du bechamel sauce. Kom alle ingredienserne i en gryde og varm op under omrøring – smag til med salt.

Når peberfrugterne er blevet grillet nok til at du kan fjerne skindet, tager du dem ud, fjerner skind og kerner og smider dem i en blender. Kom de møre grøntsager heri og ca en dl af kogevandet. Tilsæt den ene dåse hakkede tomater, buillon, og røget parika og blend. Smag til med salt. Hæld det tilbage i gryden, tilsæt den anden dåse tomater og hak bønnerne groft og tilsæt (du kan også blende dem med, hvis du som mig har børn der ikke er specielt glad for textur i deres varme mad).

Lav pestoen. Kom alle ingredienserne og ca 1/2 dl vand i en blender og blend. Tilsæt ekstra vand efter behov og smag evt til med ekstra salt.

Samling: Kom et tyndt lag tomatsauce i bunden af et ildfast fad – læg et lag lasagne plader, så igen tomatsauce, så ca halvdelen af bechamelsaucen, plader igen, tomatsauce, plader, tomatsauce, plader og resten af bechamelsaucen – kom grønkålspestoen i klatter på toppen og bag ca 35 min ved 200 grader.

Lad den sætte sig i 10 min inden servering.

 

vegansk lasagne

 

 

Velbekomme 🙂

 

 

Please follow and like us: