Müsli boller

01. oktober 2017 Bagværk 0
Müsli boller

De her boller, kan du lave lige som du allerbedst kan lide dem. Du kan nemlig både selv vælge hvilke tørrede frugter og hvilke nødder du bedst kan lide 🙂

 

5 stk
Ingredienser:

2 dl plantemælk

1 spsk vegansk smør

2 spsk loppefrøskaller

1/2 pk gær

1 spsk kokossukker

1/2 dl havreklid

1 dl tørrede dadler/abrikoser/tranebær/figner/rosiner

1/2 dl hasselnødder/valnødder/mandler

1/2 tsk salt

3 spsk kartoffelmel

ca 2 dl havremel

 

Fremgangsmåde:

Lun mælk og hæld i en skål sammen med smør  pas på det ikke bliver for varmt. Tilsæt gær og rør det ud. Tilsæt loppefrøskaller og kokossukker og lad gelere i 5 minutter. Hak nødder og tilsæt alle de øvrige ingredienser undtagen havremel. Rør godt rundt, så alt er blandet. Kom først 1 1/2 dl havremel i og rør godt, dejen må ikke være for tør, så hold evt igen med resten og tilsæt 1 spsk af gangen.
Form til boller og sæt på en bageplade og pensl med vand. Sæt pladen i ovnen og tænd på 100 grader varmluft. Lad dem hæve i 15 minutter. Skru så ovnen op til 225 grader (stadig varmluft) og bag i 10 minutter. Sluk for varmluft og bag videre i 5 minutter. Tag dem ud og lad køle lidt inden du skærer dem over.

 

glutenfri boller

Velbekomme:-)

Please follow and like us: