Glutenfri frisk pasta

06. oktober 2017 Aftensmad 0
Glutenfri frisk pasta

Så fik jeg ENDELIG kastet mig ud i noget jeg længe har villet afprøve – nemlig at lave min egen glutenfri pasta, og hold nu op hvor er jeg glad for jeg gjorde det <3 De blev rigtig lækre, og som bonus kan de også bruges som lasagneplader. Så i den kommende tid, tror jeg at jeg kommer til at eksperimentere med ravioli i alverdens udgaver.

Jeg har ikke nogen pastamaskine, så dejen rulles blot ud – har du en pastamaskine, kan du forsøge dig med den, men jeg ved ikke om det fungerer. Det er ikke super svært, men det er en proces, så det tager ikke bare lige  5 minutter. Jeg tror det tog lige knap en halv time inklusiv børn der afbrød og resten af aftensmaden der skulle laves 😉 Tricket er at få rullet dejen ud uden den sidder fast på bordet, tynd nok til at pastaerne bliver lækre, men ikke så tynd at den falder fuldstændig fra hinanden når man koger den. AT få dem over i gryden uden de knækker, og rørt forsigtigt lige når de kommer ned, så de ikke klistre sammen – men når det er sagt er det altså heller ikke mere kompliceret.

2 personer (eller til 1 lasagne – 10 plader)

Ingredienser:

225 g kikærtemel

1/2 tsk salt

2 1/2 tsk Fiberhusk (den gule eller den grønne malet fint, hvilket jeg gjorde)

1 spsk kartoffelmel

1 1/2 dl vand

+ kartoffelmel til udrulning

 

Fremgangsmåde:
Kom alle de tørre ingredienser i en skål og bland det godt. Tilsæt vand og rør rundt til du har en dej, der stadig klistre lidt.

glutenfri pasta

 

Sæt en gryde over med rigeligt vand og bring det i kog. Imens kommer du godt med kartoffelmel på bordet og kommer halvdelen af dejen på. Kom kartoffelmel på toppen og begynd at trykke dejen flad, mens du hele tiden sørger for at flytte på dejen, så den ikke sætter sig fast – du skal ikke være nærig med kartoffelmelet under dejen.

 

 

Rul dejen helt tyndt ud 1-2 mm… bliver den for tyk, bliver de færdige pastaer for bastande. Husk stadig at sørge for dejen ikke sætter sig fast. sørg for den endelig udrullede dej ikke er for høj, for bliver pastaerne for lange (over 20-25 cm) vil de gerne knække når du flytter dem til gryden. Skær lange strimler af dejen /jeg brugte et pizzahjul).

 

glutenfri frisk pasta

 

Kom dem i gryden lidt af gangen – de skal kunne bevæge sig rundt i vandet så de ikke klistre sammen – Jo større gryde jo flere kan du have i. Jeg brugte en kasserolle, så jeg delte hver portion dej i 2 omgange der blev kogt hver for sig. Brug evt en stor palet til at løfte dem over i det kogende vand og rør let rundt lige når de kommer ned, så de skilles ad. Kog dem i 2 min og tag dem op med en hulske og læg enten direkte på tallerkenen du skal servere på, over i den sauce du serverer til, eller i en skål til resten er færdig – de klistrer en smule sammen hvis du gør det sidste, men skiller igen når der kommer sauce på.

 

glutenfri pasta uden æg

 

glutenfri pasta uden æg

 

Og så er det ellers bare at gentage processen til at dejen er brugt 🙂 Du lan også lave dem til lassagneplader, men jeg anbefaler du koger dem en af gangen.

 

 

 

Velbekomme 🙂

 

Please follow and like us: