Rødbede/jordbær cheesecake

22. oktober 2017 Kager 0
Rødbede/jordbær cheesecake

Okay okay jeg indrømmer at det lyder lidt underligt, men den er faktisk virkelig virkelig lækker 🙂 Jeg elsker rødbeder… rødbedelasagne, rødbedejuice, smoothies, boller osv. De er naturligt søde og så er de møghamrende sunde, og jeg er jo lidt fan af, at gøre desserter sundere end de normalt er kendt for 😉 Så jeg fik en tanke og den måtte afprøves. Jeg er fuldstændig forelsket i farven og personligt er jeg stor fan af smagen he he. Kan du slet ikke udstå rødbeder, skal du nok ikke kaste dig ud i den, men den smager altså slet ikke i nærheden af, at sætte tænderne i en rødbede, hverken rå eller tilberedt. Der er ikke ret meget sukker i – faktisk kun en smule sirup i selve cremen og i min verden er det et plus 🙂

 

ca 6 personer

Ingredienser:

Bund:

75 g dadler

50 g mandler

50 g hasselnødder

1 spsk kokosolie

 

Fyld: 

240 g rå rødbede

200 g jordbær (frosne er helt fint)

1-2 spsk lys sirup (alt efter hvor sød du vil have den) – jeg brugte agave

1 spsk vaniljesukker

100 g vegansk smøreost (kan du ikke finde det, så brug 50 g cashewnødder i stedet) – jeg brugte Violife neutral

2 tsk agar pulver

1 dl Alpro piskbar soyafløde

1 tsk citron saft (+ et par dråber ekstra til flødeskummet)

 

Pynt:

50 g mørk chokolade

 

Fremgangsmåde:

Start med at lave bunden. Kom alle ingredienserne i en blender og blend indtil der ikke er flere store stykker tilbage. Brug en springform eller en justerbar kagering, da det ellers bliver svært at få den færdige kage ud. Kom bagepapir klippet ud så det passer til formen i bunden og pres dejen godt og jævnt ned i. Sæt den på kø mens du laver fyldet.

vegansk cheesecake

Skræld rødbeder og skær dem i mindre stykker. Kom dem i en blender sammen med jordbær (de må gerne stadig være frosne hvis du ikke bruger friske), sirup, citronsaft og vaniljesukker (og cashewnødder hvis du laver versionen uden smøreost). Blend til du har en helt lind masse uden små klumper. Hæld det i en gryde og tilsæt agarpiulver, rør godt rundt og varm op. Kom smøreosten i en skål og piske den kort, så den ikke klumper. Husk at holde øje med rødbedemassen, for når det begynder at koge skal du røre konstant i 2 minutter og så tage det af varmen. Kom det op til smøreosten og vend det godt rundt (bruger du ikke smøreost, kommer du det blot i en skål så det kan køle lidt). Pisk fløden til skum og tilsæt et par dråber citronsaft så det bliver mere stift. Når rødbedemassen er afkølet lidt, så den er ca 40 grader, blander du det i skummet.

rødbede cheesecake

Tag bunden ud, løsen kanten, løft den op og vend den hen på det fad du skal servere kagen på – pil bagepapiret af og sæt formen/ringen på igen, og hæld fyldet over bunden. Sæt den på køl til det er helt stivnet – det tager minimum 30 minutter. Når det er stift, kører du en kniv langs kanten af formen inden du løsner den og tager den af.

Smelt chokolade over et vandbad og pynt kagen.

vegansk rødbede cheesecake

TIP: Hvis du ikke er helt pjattet med rødbeder, kan du komme mere jordbær i og mindre rødbede – udskift blot det enes med det andet gram for gram, så tag fx 100 g jordbær mere og 100 g rødbede mindre.

 

Velbekomme 🙂

Please follow and like us: