Veganske honninghjerter

22. oktober 2017 Bagværk, Jul, Kager 0
Veganske honninghjerter

Mange ting har jeg lavet i veganske versioner, men der er en ting jeg har savnet de sidste år ved juletid, og det er honninghjerter. Der er nogle veganere der spiser honning, men som udgangspunkt er det ikke vegansk, da de fleste slags honning bla tages fra bierne og de spises af med sukker i stedet. Der findes dog et par typer, hvor bierne ikke lider overlast, og der kun tages det, som der alligevel er for meget, men honning er stadig produceret af bier, og derfor er det noget de fleste veganere undgår. Da det så var Halloween og jeg havde noget græskar til overs, forsægte jeg mig med en sundere version af småkager og de endte faktisk med at smage præcis som jeg husker honninghjerter – min knap 5 årig søn (som aldrig har smagt et rigtig honninghjerte) udbrød “mmm de smager af jul!” 🙂

 

5 store honninghjerter

Ingredienser:

100 g dadler

1 tsk kanel

1/2 tsk muskat

1 1/2 dl kogt græskar

1 tsk vaniljesukker

1,75 dl havremel

2 spsk kartoffelmel

1/2 tsk bagepulver

1 spks kokosolie

evt 1-2 spsk sirup (jeg brugte det ikke, da jeg ikke kan lide dem oversøde).

 

Andet:

100 g mørk chokolade

2 spsk kikærtevand

flormelis

 

Fremgangsmåde:

Skræl og skær græskar i mindre stykker og kog dem møre. Hæld overskydende væske fra og mos dem med en gaffel eller giv dem en kort tur med en stavblender. Kom dem i en blender sammen med dadler, kokosolie, (sirup), vaniljesukker og krydderierne og blend til du har en helt lind masse. Hæld det i en skål og tilsæt bagepulver og kartoffelmel og rør rundt. Tilsæt melet, men hold lidt igen med det sidste, da dejen ikke må blive for tør. Den skal stadig være blød og lidt klistret. Tænd ovnen på 200 grader. Kom lidt mel på bordet og tag halvedelen af dejen og læg herpå. Tag et stykke husholdningsfilm og læg over og rul dejen forsigtigt ud. Du skal ikke trykke, men blot lade kagerullen gøre arbejdet. Husk hele tiden at flytte rundt på dejen, så den ikke klistrer fast til bordet. Rul den ud til den er 5-6 mm tyk. Hvis du har en stor hjerteudstikker bruger du den, ellers tager du blot en skarp kniv og skærer hjerter ud. Læg dem på en bageplade med bagepapir og gentag udrulningen med resten af dejen. Bages i ca 12 minutter – de må ikke få for længe, da de så bliver tørre. Lad dem køle af inden du begynder at pynte med chokoladen. Du kan evt komme lidt sirup ovenpå de færdigbagte honninghjerter, hvis du vil have dem lidt fugtigere og sødere.

Hak chokoladen og smelt over et vandbad. Tag det af når ca halvdelen af chokoladen er smeltet og rør så rundt i skålen indtil resten er smeltet – det behøver nemlig ikke være helt tyndtflydende. Kom det på honninghjernerne og smør det ud med bagsiden af en ske. Sæt dem på køl til chokoladen er helt størknet. Imens kommer du kikærtevand og flormelis i en skål og rører sammen. Når massen er ret tyk, pisker du det kort med en elpisker, så du får en helt hvis tyk icing (ligesom den man normalt laver af æggehvider). Når chokoladen er helt størknet, tager du hjerterne ud og pynter med glasur – du kan også undvære glasuren, hvis du ikke ønsker det.

 

veganske honninghjerter

 

Velbekomme 🙂

Please follow and like us: