Grønkåls efterårssalat med karrydressing

26. oktober 2017 Frokost 0
Grønkåls efterårssalat med karrydressing

Oh yes jeg tror jeg har fundet min nye go to dressing! 🙂 Den er simpelthen så lækker at jeg slet ikke kan få nok!

Jeg tror jeg er en af de heldige der blev veganer INDEN alle erstatningsprodukterne ramte butikkerne. Ikke at jeg ikke synes det er FANTASTISK at man efterhånden kan få vegansk de fleste steder og det gær det SÅ meget lettere for dem, der leger med tanken om at vælge flere kødfri dage og måske kaste sig ud i en fuld vegansk kost. Men grunden til jeg mener at jeg er heldig det er, at da jeg blev veganer, der sprang jeg faktisk direkte ud i raw kost (det er så ændret siden) hvilket betød, at jeg kunne hjælpe min kro tilbage i balance ret hurtigt OG at jeg med det samme kunne mærke hvis jeg spiste noget, den ikke var glad for (hummus snøft I miss you ?). Det betyder faktisk også at jeg ikke kan lide langt de fleste erstatningsprodukter, både fordi jeg ofte synes de er ALT for salte, men konsistens og øvrige smag er jeg heller ikke ret ofte begejstret for. Så jeg må eksperimentere selv, og det synes jeg egentlig er ret fedt, for så VED jeg hvad der kommer i, og at det er noget min krop kan lide.

Men det betyder også, at jeg begynder at crave sunde ting, hvis jeg en dag har spist lidt for meget brød, eller har smagt lidt for meget på en kage opfindelse med sukker (he he) osv. Igår stod den på burgere og hjemmelavede kartoffelbåde til aftensmad (min knap 5 årige søn havde en kammerat med hjem fra børnehaven som endte med at spise med og han ÅD en stor vegansk burger med velbehag – yaii go vegan! ?) og selvom der ikke var noget i jeg ikke kunne tåle, kan jeg godt mærke, at jeg idag kun har lyst til frugt og grønt. Til trods for det ligger en mase veganske hjemmebagte honningkager i kagedåsen et par meter fra mig :-p. Så morgenmaden bestod af smoothie og så skreg min krop ellers på grønkål, så det skulle den få (underligt, yes i know, men jeg er jo også temmelig gravid og hvem siger cravings SKAL være usunde ? – desuden er grønkål spækket med jern (mere end i kød *wink wink*?), K-vitamin, A-vitamin, C-vitamin, calcium (mere end i mælk *wink wink*?), omega 3-fedtsyrer og masser af fibre og antioxidanter).

Det blev til denne lækre sprøde efterårssalat spækket med næring og lækre sunde ting 🙂

En stor skål (nok til mig?)

Ingredienser:

4 store blade grønkål

2 stængler bladselleri

1 stort æble

1/3 granatæble

en lille håndfuld græskarkerner

lidt salt

lidt paprika lidt olie

 

Karrydressing:

1/2 dl cashewnødder

1 dl kokosmælk

1/2 tsk salt

1 tsk mild karry

1/2 tsk gurkemejepulver

et lille splask sirup (max 1 tsk)

 

Skyl grønkålen grundigt, tør den og skær den i små stykker eller strimler. Skær æblet i små stykker, skær selleri i tynde skiver, frigør granatæblekernerne og rist græskarkernerne på banden i en lille bitte smule olie og drys salt og paprika over til sidst.

Kom alle ingredienserne til dressingen i en blender og blend til du har en helt cremet dressing – det er nok nødvendigt at skrabe kanterne ned et par gange, så alle nøddestykkerne bliver blendet. Du kan med fordel lave dobbeltportion hvis du ved du kommer til at bruge mere dressing de næste par dage, så er det lettere at blende.

Bland alle de klargjorte ting til salaten, hæld dressing over og græskarkerne på toppen.

 

 

Og voila 🙂 En super lækker hurtig nærende fan-fucking-tastisl SUND salat

 

Velbekomme

 

Please follow and like us: