Dild cream cheese

02. januar 2018 Forret, Frokost, Påske 0
Dild cream cheese

Hvis du ikke har helt let ved at skaffe vegansk smøreost, kan du heldigvis lave det selv, og det er faktisk ikke så svært, men det kræver lidt tid. Til gengæld kan du helt selv bestemme smag og det kan varieres i det uendelige 🙂

 

ca 350 g smøreost

Ingredienser:

1 l soyamælk (usødet!)

1 tsk æblecidereddike + 2 tsk

1/2 dl citronsaft

2 spsk vand

1/2 dl gærflager

1 spsk kokosolie

1 1/2 tsk dijonsennep

1 tsk salt

1 1/2 dl frisk dild

1 tsk løgpulver (kan undlades)

 

Fremgangsmåde:

Kom soyamælk i en gryde og varm op til ca 40 grader. I en skål blander du 1 tsk æblecidereddike, citronsaft og vand. Hæld den lunede soyamælk over, rør forsigtigt en lille smule så det er fordelt og lad det stå lidt. Dette vil få soyamælken til at skille (der skal nok komme billeder af processen meget snart!). Når den har stået og skilt, og du tydeligt kan se klumper og klar væske, hælder du massen igennem et ostelærred, nøddemælkspose, eller en stofble og lader væsken dryppe fra. Du må IKKE presse for meget på det, da du så vil komme til at blande væske og klumper igen og trykke selve massen med ud. Det skal dryppe helt af og det tager lidt tid, men du kan løbende tjekke hvordan det går og presse en smule (MEGET LET) på pose eller lærred og se om der kommer klar væske ud. Du skal have en helt tyk nærmest tofu smuldermasse tilbage. Kom det i en skål og tilsæt de resterende ingredienser undtagen dild. Blend med en stavblender så du får en cremet masse og rør så hakket dild i. Smag evt til med mere salt, dijon osv.

 

Tip: Du kan også være hamrende doven og købe en fast tofu og springe processen med soyamælken over ? og så evt tilsætte lidt neutral youghurt eller en lille sjat plantemælk.

Please follow and like us: