Påskekage

06. april 2018 Kager 0
Påskekage

Denne kage kan laves både som en mousse-kage og som islagkage alt efter dit temperament og hvor meget tid du har til rådighed 😉

 

ca 8 personer

Bund:

200 g dadler

75 g mandler

100 g mørk chokolade

1 dl kokosmælk

 

Fyld:

1 dåse kokosmælk

3 dl cashewnødder

1 spsk vaniljesukker

0,75 dl kikærtevand (det fra dåser)

2 spsk suker

300 g mango (gerne fra frost)

1 spsk agar (kun til mousse)

1 dl plantemælk (kun til mousse)

 

Pynt:

40 g mørk chokolade

påskeæg

 

Fremgangsmåde:

Sæt kokosmælken til fyldet på køl så den skiller (tager et par timer).

 

Smelt chokoladen til bunden over vandbad, hak mandlerne og kom den smeltede chokolade, kokosmælk og dadlerne i en blender og blend. Kom det i en skål og bland mandlerne i og fordel i en lille springform (husk bagepapir i bunden) eller en justerbar form. Sæt den på køl mens du laver fyldet.

Blend cashewnødderne, mango, vanilje og det tynde fra kokosmælken til en helt cremet masse. Pisk kikærtevand (aquafaba) helt stift. Kom sukker i og pisk igen. Skal du lave isen, pisker du blot det fede fra kokosmælken hurtigt, så det ikke er klumpet, blander med mango/cashewmassen og vender til sids aquafabaen i og fordeler det over bunden og sætter det i fryseren minimum 4 timer. Laver du moussen, kommer du mælk og agarpulver i en gryde og varmer op – lader det koge et minut og hælder det i mango/cashewblandingen. Så vender du et tykke fra kokosmælken i og til sidst aquafaba inden du hælder det over bunden og sætter i køleskabet i en time. Når den er helt fast, kan du smelte chokoladen og pynte kagen som du ønsker.

Please follow and like us: